Nu pot spune ca iubesc tiramisu, dar aceste briose sunt atat de bune, ca merita incercate si de cei care nu sunt innebuniti dupa aceasta prajitura. Daca nu va place cafeaua in dulciuri, puteti oricand renunta la lingurita de cafea din sirop. Oricum ati alege, va garantez ca nu sunt doar simple de facut, dar si delicioase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana spumeaza si devine ca o crema. Adaug untul topit si laptele si continui sa mixez (puteti folosi si un tel la fel de bine).
Intr-un alt bol, amestec faina cu bicarbonatul si cu praful de copt si incep sa le incorporez treptat in amestecul lichid, amestecand cu o spatula. Incerc sa nu raman cu cocoloase. Apoi, adaug smantana si omogenizez totul.
Trec aluatul in forme de briose, cu hartie, punand cate o lingura in fiecare. Le dau la cuptorul preincalzit la 190°C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Le verific, folosind testul scobitorii.
Amestec toate ingredientele intr-un bol mai larg si il las la racit.
Cand briosele s-au racit, le scot hartiutele si inmoi fiecare briosa in sirop pana la jumatate. Le las la scurs pe un grill.
Pentru inceput, mixez mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta din urma se dizolva complet.
Apoi, adaug si smantana pentru frisca si incep sa mixez din nou, pana cand crema devine tare. Ornez briosele, folosind un dui in forma de stea.
Ingrediente
Indicații
Bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana spumeaza si devine ca o crema. Adaug untul topit si laptele si continui sa mixez (puteti folosi si un tel la fel de bine).
Intr-un alt bol, amestec faina cu bicarbonatul si cu praful de copt si incep sa le incorporez treptat in amestecul lichid, amestecand cu o spatula. Incerc sa nu raman cu cocoloase. Apoi, adaug smantana si omogenizez totul.
Trec aluatul in forme de briose, cu hartie, punand cate o lingura in fiecare. Le dau la cuptorul preincalzit la 190°C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Le verific, folosind testul scobitorii.
Amestec toate ingredientele intr-un bol mai larg si il las la racit.
Cand briosele s-au racit, le scot hartiutele si inmoi fiecare briosa in sirop pana la jumatate. Le las la scurs pe un grill.
Pentru inceput, mixez mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta din urma se dizolva complet.
Apoi, adaug si smantana pentru frisca si incep sa mixez din nou, pana cand crema devine tare. Ornez briosele, folosind un dui in forma de stea.