Briose tiramisu cu crema de mascarpone

AutorColtul cu bunatati
DificultateIntermediar

Nu pot spune ca iubesc tiramisu, dar aceste briose sunt atat de bune, ca merita incercate si de cei care nu sunt innebuniti dupa aceasta prajitura. Daca nu va place cafeaua in dulciuri, puteti oricand renunta la lingurita de cafea din sirop. Oricum ati alege, va garantez ca nu sunt doar simple de facut, dar si delicioase.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

Briose:
 225 gr faina
 140 gr zahar
 2 oua
 50 gr smantana
 100 ml lapte
 100 gr unt topit
 1 tsp praf de copt
 ¼ tsp bicarbonat de sodiu
Crema de mascarpone:
 150 gr mascarpone rece
 150 gr smantana pentru frisca rece
 30 gr zahar pudra
Sirop
 1 tsp cafea
 80 ml apa fierbinte
 8 gr cacao
 15 gr zahar

Mod de preparare:

Briose
1

Bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana spumeaza si devine ca o crema. Adaug untul topit si laptele si continui sa mixez (puteti folosi si un tel la fel de bine).

2

Intr-un alt bol, amestec faina cu bicarbonatul si cu praful de copt si incep sa le incorporez treptat in amestecul lichid, amestecand cu o spatula. Incerc sa nu raman cu cocoloase. Apoi, adaug smantana si omogenizez totul.

3

Trec aluatul in forme de briose, cu hartie, punand cate o lingura in fiecare. Le dau la cuptorul preincalzit la 190°C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Le verific, folosind testul scobitorii.

Sirop
4

Amestec toate ingredientele intr-un bol mai larg si il las la racit.

5

Cand briosele s-au racit, le scot hartiutele si inmoi fiecare briosa in sirop pana la jumatate. Le las la scurs pe un grill.

Crema de mascarpone
6

Pentru inceput, mixez mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta din urma se dizolva complet.

7

Apoi, adaug si smantana pentru frisca si incep sa mixez din nou, pana cand crema devine tare. Ornez briosele, folosind un dui in forma de stea.

Ingrediente

Briose:
 225 gr faina
 140 gr zahar
 2 oua
 50 gr smantana
 100 ml lapte
 100 gr unt topit
 1 tsp praf de copt
 ¼ tsp bicarbonat de sodiu
Crema de mascarpone:
 150 gr mascarpone rece
 150 gr smantana pentru frisca rece
 30 gr zahar pudra
Sirop
 1 tsp cafea
 80 ml apa fierbinte
 8 gr cacao
 15 gr zahar

Indicații

Briose
1

Bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana spumeaza si devine ca o crema. Adaug untul topit si laptele si continui sa mixez (puteti folosi si un tel la fel de bine).

2

Intr-un alt bol, amestec faina cu bicarbonatul si cu praful de copt si incep sa le incorporez treptat in amestecul lichid, amestecand cu o spatula. Incerc sa nu raman cu cocoloase. Apoi, adaug smantana si omogenizez totul.

3

Trec aluatul in forme de briose, cu hartie, punand cate o lingura in fiecare. Le dau la cuptorul preincalzit la 190°C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Le verific, folosind testul scobitorii.

Sirop
4

Amestec toate ingredientele intr-un bol mai larg si il las la racit.

5

Cand briosele s-au racit, le scot hartiutele si inmoi fiecare briosa in sirop pana la jumatate. Le las la scurs pe un grill.

Crema de mascarpone
6

Pentru inceput, mixez mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta din urma se dizolva complet.

7

Apoi, adaug si smantana pentru frisca si incep sa mixez din nou, pana cand crema devine tare. Ornez briosele, folosind un dui in forma de stea.

Note

Briose tiramisu cu crema de mascarpone