În caz că nu știați, puteți face broccoli sau conopidă pane și în varianta sănătoasă- la cuptor, chiar și fără ou - pentru cei cu alergie la ou, vegani sau cei ce țin post.
👉 Dacă doriți o crustă nu prea crocantă puteți folosi făină de grâu în loc de pesmet.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Desfaceți broccoli în buchețele, apoi spălați-le și lăsați-le la scurs.
Preîncălziți cuptorul la 200˚C căldură sus-jos fără ventilație.
Pregătiți 2 boluri. În primul amestecați semințele râșnite cu pesmetul și asezonați cu puțin piper și piper cayenne (dacă folosiți).
În al doilea amestecați făina cu ierburi de Provence, boia de ardei dulce, mărar uscat, piper și piper cayenne, apoi încorporați ușor apa, până ce obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline extravirgin.
Treceți buchețelele de broccoli prin cele 2 boluri, întâi prin amestecul de făină, apoi prin pesmetul cu semințe.
Așezați buchețelele în tavă, apoi ungeți-le deasupra cu puțin ulei.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute.
Ingrediente
Indicații
Desfaceți broccoli în buchețele, apoi spălați-le și lăsați-le la scurs.
Preîncălziți cuptorul la 200˚C căldură sus-jos fără ventilație.
Pregătiți 2 boluri. În primul amestecați semințele râșnite cu pesmetul și asezonați cu puțin piper și piper cayenne (dacă folosiți).
În al doilea amestecați făina cu ierburi de Provence, boia de ardei dulce, mărar uscat, piper și piper cayenne, apoi încorporați ușor apa, până ce obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline extravirgin.
Treceți buchețelele de broccoli prin cele 2 boluri, întâi prin amestecul de făină, apoi prin pesmetul cu semințe.
Așezați buchețelele în tavă, apoi ungeți-le deasupra cu puțin ulei.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute.