Broccoli pane (fără ou) la cuptor

AutorMancarea_Sugubatului
DificultateÎncepător

În caz că nu știați, puteți face broccoli sau conopidă pane și în varianta sănătoasă-  la cuptor, chiar și fără ou - pentru cei cu alergie la ou, vegani sau cei ce țin post.
👉 Dacă doriți o crustă nu prea crocantă puteți folosi făină de grâu în loc de pesmet.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 1 buchet mare de broccoli proaspăt
 11 rase de făină
 14 apă
 boia de ardei dulce
 piper
 ierburi de Provence
 mărar uscat
 2 Mâini de mix de semințe (râșnite)
 2 mâini de pesmet
 piper cayenne (opțional - după gust)

Mod de preparare:

1

Desfaceți broccoli în buchețele, apoi spălați-le și lăsați-le la scurs.

2

Preîncălziți cuptorul la 200˚C căldură sus-jos fără ventilație.

3

Pregătiți 2 boluri. În primul amestecați semințele râșnite cu pesmetul și asezonați cu puțin piper și piper cayenne (dacă folosiți).

4

În al doilea amestecați făina cu ierburi de Provence, boia de ardei dulce, mărar uscat, piper și piper cayenne, apoi încorporați ușor apa, până ce obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

5

Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline extravirgin.

6

Treceți buchețelele de broccoli prin cele 2 boluri, întâi prin amestecul de făină, apoi prin pesmetul cu semințe.

7

Așezați buchețelele în tavă, apoi ungeți-le deasupra cu puțin ulei.

8

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute.

Ingrediente

 1 buchet mare de broccoli proaspăt
 11 rase de făină
 14 apă
 boia de ardei dulce
 piper
 ierburi de Provence
 mărar uscat
 2 Mâini de mix de semințe (râșnite)
 2 mâini de pesmet
 piper cayenne (opțional - după gust)

Indicații

1

Desfaceți broccoli în buchețele, apoi spălați-le și lăsați-le la scurs.

2

Preîncălziți cuptorul la 200˚C căldură sus-jos fără ventilație.

3

Pregătiți 2 boluri. În primul amestecați semințele râșnite cu pesmetul și asezonați cu puțin piper și piper cayenne (dacă folosiți).

4

În al doilea amestecați făina cu ierburi de Provence, boia de ardei dulce, mărar uscat, piper și piper cayenne, apoi încorporați ușor apa, până ce obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

5

Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline extravirgin.

6

Treceți buchețelele de broccoli prin cele 2 boluri, întâi prin amestecul de făină, apoi prin pesmetul cu semințe.

7

Așezați buchețelele în tavă, apoi ungeți-le deasupra cu puțin ulei.

8

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute.

Broccoli pane (fără ou) la cuptor