Brocoli La Cuptor Cu Parmezan, Usturoi Si Lamaie

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Un preparat rapid si foarte gustos, eu aleg sa-l mananc ca pe o gustare.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 500 gr brocoli proaspat
 4 catei usturoi
 1 lamaie
 50 gr parmezan
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp fulgi de chili
 3 tbsp ulei de masline

Mod de preparare:

1

Se taie brocoli bucatele mici si se ajeaza pe o tava , pe hârtie de copt, intr-un singur strat, peste se pune usturoiul tocat si uleiul de masline, sarea, piperul si fulgii de chili

2

Se dau la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade celsius, atentie sa nu se arda.

3

Dupa ce se scoate de la cuptor se stoarce lamaie peste si coaja de lamaie, parmezan si cateva alune prajite.

4

Optional se poate servi cu un sos de iaurt: 150 g iaurt, o lingura ulei de masline, sucul de la o lamaie, 1 catel de usturoi, sare si piper dupa gust si nu in ultimul rand niste menta proaspata.

Ingrediente

 500 gr brocoli proaspat
 4 catei usturoi
 1 lamaie
 50 gr parmezan
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp fulgi de chili
 3 tbsp ulei de masline

Indicații

1

Se taie brocoli bucatele mici si se ajeaza pe o tava , pe hârtie de copt, intr-un singur strat, peste se pune usturoiul tocat si uleiul de masline, sarea, piperul si fulgii de chili

2

Se dau la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade celsius, atentie sa nu se arda.

3

Dupa ce se scoate de la cuptor se stoarce lamaie peste si coaja de lamaie, parmezan si cateva alune prajite.

4

Optional se poate servi cu un sos de iaurt: 150 g iaurt, o lingura ulei de masline, sucul de la o lamaie, 1 catel de usturoi, sare si piper dupa gust si nu in ultimul rand niste menta proaspata.

Note

Brocoli La Cuptor Cu Parmezan, Usturoi Si Lamaie