fbpx

Brocoli La Cuptor Cu Parmezan, Usturoi Si Lamaie

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Un preparat rapid si foarte gustos, eu aleg sa-l mananc ca pe o gustare.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 500 g brocoli proaspat
 4 catei usturoi
 1 lamaie
 50 g parmezan
 1 linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 ½ linguriță(e) fulgi de chili
 3 linguri(ă) ulei de masline

Mod de preparare:

1

Se taie brocoli bucatele mici si se ajeaza pe o tava , pe hârtie de copt, intr-un singur strat, peste se pune usturoiul tocat si uleiul de masline, sarea, piperul si fulgii de chili

2

Se dau la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade celsius, atentie sa nu se arda.

3

Dupa ce se scoate de la cuptor se stoarce lamaie peste si coaja de lamaie, parmezan si cateva alune prajite.

4

Optional se poate servi cu un sos de iaurt: 150 g iaurt, o lingura ulei de masline, sucul de la o lamaie, 1 catel de usturoi, sare si piper dupa gust si nu in ultimul rand niste menta proaspata.

Ingrediente

 500 g brocoli proaspat
 4 catei usturoi
 1 lamaie
 50 g parmezan
 1 linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 ½ linguriță(e) fulgi de chili
 3 linguri(ă) ulei de masline

Direcții

1

Se taie brocoli bucatele mici si se ajeaza pe o tava , pe hârtie de copt, intr-un singur strat, peste se pune usturoiul tocat si uleiul de masline, sarea, piperul si fulgii de chili

2

Se dau la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade celsius, atentie sa nu se arda.

3

Dupa ce se scoate de la cuptor se stoarce lamaie peste si coaja de lamaie, parmezan si cateva alune prajite.

4

Optional se poate servi cu un sos de iaurt: 150 g iaurt, o lingura ulei de masline, sucul de la o lamaie, 1 catel de usturoi, sare si piper dupa gust si nu in ultimul rand niste menta proaspata.

Brocoli La Cuptor Cu Parmezan, Usturoi Si Lamaie