Budincă apetisantă cu caise

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Acest desert cu fructe este perfect pentru cei care doresc o budincă prietenoasă, fără prea multe calorii.

ShareSave
Randamente6 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru budincă
 150 gr făină pentru cozonac
 125 gr zahăr tos
 50 gr margarină
 2 ouă
 2 de lapte degresat
 câteva picături de esență de migdale
 234 gr caise din borcan, scurse de lichid
Pentru glazură
 1 tbsp jeleu de caise sau dulceață de caise

Mod de preparare:

1

Cuptorul se încinge la 190˚C/ treapta 5. Făina se strecoară într-un castron și se adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele și esența de migdale, apoi compoziția se bate până devine fină.

2

Compoziția se toarnă într-un vas rezistent la foc cu volumul de 1 litru și se repartizează uniform, pentru a acoperi fundul. Deasupra se aranjează bucătile de caise. Se pune pe o tavă și se coace în centrul cuptorului timp de 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare aurie și este elastic la atingere.

3

Dulceața sau jeleul de caise se amestecă cu 1 lingură de apă clocotită. Cu această compoziție se stropește budinca scoasă din cuptor. Se servește imediat.

Sfat
4

În locul caiselor se pot folosi orice fel de fructe conservate în borcan, dar trebuie ca mai întâi să fie scurse foarte bine.

Ingrediente

Pentru budincă
 150 gr făină pentru cozonac
 125 gr zahăr tos
 50 gr margarină
 2 ouă
 2 de lapte degresat
 câteva picături de esență de migdale
 234 gr caise din borcan, scurse de lichid
Pentru glazură
 1 tbsp jeleu de caise sau dulceață de caise

Indicații

1

Cuptorul se încinge la 190˚C/ treapta 5. Făina se strecoară într-un castron și se adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele și esența de migdale, apoi compoziția se bate până devine fină.

2

Compoziția se toarnă într-un vas rezistent la foc cu volumul de 1 litru și se repartizează uniform, pentru a acoperi fundul. Deasupra se aranjează bucătile de caise. Se pune pe o tavă și se coace în centrul cuptorului timp de 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare aurie și este elastic la atingere.

3

Dulceața sau jeleul de caise se amestecă cu 1 lingură de apă clocotită. Cu această compoziție se stropește budinca scoasă din cuptor. Se servește imediat.

Sfat
4

În locul caiselor se pot folosi orice fel de fructe conservate în borcan, dar trebuie ca mai întâi să fie scurse foarte bine.

Note

Budincă apetisantă cu caise