Acest desert cu fructe este perfect pentru cei care doresc o budincă prietenoasă, fără prea multe calorii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 190˚C/ treapta 5. Făina se strecoară într-un castron și se adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele și esența de migdale, apoi compoziția se bate până devine fină.
Compoziția se toarnă într-un vas rezistent la foc cu volumul de 1 litru și se repartizează uniform, pentru a acoperi fundul. Deasupra se aranjează bucătile de caise. Se pune pe o tavă și se coace în centrul cuptorului timp de 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare aurie și este elastic la atingere.
Dulceața sau jeleul de caise se amestecă cu 1 lingură de apă clocotită. Cu această compoziție se stropește budinca scoasă din cuptor. Se servește imediat.
În locul caiselor se pot folosi orice fel de fructe conservate în borcan, dar trebuie ca mai întâi să fie scurse foarte bine.
Ingrediente
Indicații
Cuptorul se încinge la 190˚C/ treapta 5. Făina se strecoară într-un castron și se adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele și esența de migdale, apoi compoziția se bate până devine fină.
Compoziția se toarnă într-un vas rezistent la foc cu volumul de 1 litru și se repartizează uniform, pentru a acoperi fundul. Deasupra se aranjează bucătile de caise. Se pune pe o tavă și se coace în centrul cuptorului timp de 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare aurie și este elastic la atingere.
Dulceața sau jeleul de caise se amestecă cu 1 lingură de apă clocotită. Cu această compoziție se stropește budinca scoasă din cuptor. Se servește imediat.
În locul caiselor se pot folosi orice fel de fructe conservate în borcan, dar trebuie ca mai întâi să fie scurse foarte bine.