fbpx

Budincă apetisantă cu caise

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Acest desert cu fructe este perfect pentru cei care doresc o budincă prietenoasă, fără prea multe calorii.

ShareSalvează
Produce6 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Pentru budincă
 150 g făină pentru cozonac
 125 g zahăr tos
 50 g margarină
 2 ouă
 2 de lapte degresat
 câteva picături de esență de migdale
 234 g caise din borcan, scurse de lichid
Pentru glazură
 1 linguri(ă) jeleu de caise sau dulceață de caise

Mod de preparare:

1

Cuptorul se încinge la 190˚C/ treapta 5. Făina se strecoară într-un castron și se adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele și esența de migdale, apoi compoziția se bate până devine fină.

2

Compoziția se toarnă într-un vas rezistent la foc cu volumul de 1 litru și se repartizează uniform, pentru a acoperi fundul. Deasupra se aranjează bucătile de caise. Se pune pe o tavă și se coace în centrul cuptorului timp de 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare aurie și este elastic la atingere.

3

Dulceața sau jeleul de caise se amestecă cu 1 lingură de apă clocotită. Cu această compoziție se stropește budinca scoasă din cuptor. Se servește imediat.

Sfat
4

În locul caiselor se pot folosi orice fel de fructe conservate în borcan, dar trebuie ca mai întâi să fie scurse foarte bine.

Ingrediente

Pentru budincă
 150 g făină pentru cozonac
 125 g zahăr tos
 50 g margarină
 2 ouă
 2 de lapte degresat
 câteva picături de esență de migdale
 234 g caise din borcan, scurse de lichid
Pentru glazură
 1 linguri(ă) jeleu de caise sau dulceață de caise

Direcții

1

Cuptorul se încinge la 190˚C/ treapta 5. Făina se strecoară într-un castron și se adaugă zahărul, margarina, ouăle, laptele și esența de migdale, apoi compoziția se bate până devine fină.

2

Compoziția se toarnă într-un vas rezistent la foc cu volumul de 1 litru și se repartizează uniform, pentru a acoperi fundul. Deasupra se aranjează bucătile de caise. Se pune pe o tavă și se coace în centrul cuptorului timp de 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare aurie și este elastic la atingere.

3

Dulceața sau jeleul de caise se amestecă cu 1 lingură de apă clocotită. Cu această compoziție se stropește budinca scoasă din cuptor. Se servește imediat.

Sfat
4

În locul caiselor se pot folosi orice fel de fructe conservate în borcan, dar trebuie ca mai întâi să fie scurse foarte bine.

Budincă apetisantă cu caise