fbpx

Budincă de chia cu cocos și mango

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Vă spuneam acum ceva timp că pe lângă terciurile de cereale, budinca de tapioca și altele de genul, tare mult ne place și budinca de chia.

Dacă nu ar fi cantitate maximă recomandată pe săptămână, cred că am mânca în fiecare zi, 🤭 mai ales că se pot face nenumărate combinații, fără să te plictisești 😍

De data aceasta am adus împreună două dintre preferințele noastre: cocos și mango.

Rezultatul... curcubeu pe cerul gurii 🌈

Și dacă nu ne credeți pe cuvânt, nu aveți ce face, decât să încercați!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total8 ore 20 mins

Ingrediente:

 2 linguri(ă) Semințe de chia
 18 linguri(ă) Lapte de cocos homemade
 2 Banane
 5 g Scorțișoară Ceylon
 3 linguri(ă) Fulgi de cocos bio
 1 linguri(ă) Unt de arahide nesărat
 1 Mango bine copt

Mod de preparare:

1

* Consumul de chia este recomandat a se limita la 1/2 linguriță, din momentul diversificării, urmând a se ajunge la o linguriță, de cel mult două ori pe săptămână. În cazul adulților se recomandă limitarea la o lingură, de maxim două ori pe săptămână și neapărat hidratate, în cazul ambelor categorii de vârstă. 😊

Am lăsat chia la hidratat în frigider, peste noapte, într-un borcan ermetic, după ce am agitat de câteva ori borcanul.

2

Pentru hidratare se poate folosi și apă sau lapte animal, însă de cele mai multe ori aleg laptele vegetal făcut în casă sau apa, în detrimentul laptelui animal, pentru a beneficia de toate proprietățile semințelor de chia.

3

A doua zi am pasat bananele grosier cu furculița, am pus untul de arahide și am omogenizat.

4

Am adăugat peste acestea semințele de chia hidratate, fulgii de cocos și scorțișoara Ceylon. Am servit cu mango tăiat cubulețe, unul dintre fructele exotice preferate în special de către Cireșel.

5

În funcție de preferințe, se mai pot adăuga alte fructe, pudră de roșcove (carob), superalimente, precum pulberile bio (eu mai folosesc pudra de moringa și maca) sau diverse nuci măcinate ori semințe râșnite.

Dacă încercați una dintre variantele propuse, așteptăm să ne dați de veste! 🤗

Ingrediente

 2 linguri(ă) Semințe de chia
 18 linguri(ă) Lapte de cocos homemade
 2 Banane
 5 g Scorțișoară Ceylon
 3 linguri(ă) Fulgi de cocos bio
 1 linguri(ă) Unt de arahide nesărat
 1 Mango bine copt

Direcții

1

* Consumul de chia este recomandat a se limita la 1/2 linguriță, din momentul diversificării, urmând a se ajunge la o linguriță, de cel mult două ori pe săptămână. În cazul adulților se recomandă limitarea la o lingură, de maxim două ori pe săptămână și neapărat hidratate, în cazul ambelor categorii de vârstă. 😊

Am lăsat chia la hidratat în frigider, peste noapte, într-un borcan ermetic, după ce am agitat de câteva ori borcanul.

2

Pentru hidratare se poate folosi și apă sau lapte animal, însă de cele mai multe ori aleg laptele vegetal făcut în casă sau apa, în detrimentul laptelui animal, pentru a beneficia de toate proprietățile semințelor de chia.

3

A doua zi am pasat bananele grosier cu furculița, am pus untul de arahide și am omogenizat.

4

Am adăugat peste acestea semințele de chia hidratate, fulgii de cocos și scorțișoara Ceylon. Am servit cu mango tăiat cubulețe, unul dintre fructele exotice preferate în special de către Cireșel.

5

În funcție de preferințe, se mai pot adăuga alte fructe, pudră de roșcove (carob), superalimente, precum pulberile bio (eu mai folosesc pudra de moringa și maca) sau diverse nuci măcinate ori semințe râșnite.

Dacă încercați una dintre variantele propuse, așteptăm să ne dați de veste! 🤗

Budincă de chia cu cocos și mango