fbpx

Budinca de chia cu piure de mango

AutorCris
DificultateÎncepător

Un desert delicios si sanatos, fara zahar sau alti indulcitori articifiali, care te va face sa iti amintesti de vacantele tropicale.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 50 g seminte de chia
 400 ml lapte de cocos
Piure de mango :
 1 mango
 1 banana
 100 ml apa
 2-3 banane baby (optional)
 2-3 fructul pasiunii (optional)
 fulgi de cocos (optional)

Mod de preparare:

1

Puneti semintele de chia intr-un vas si adaugati laptele de cocos peste. Se poate folosi orice lapte (de migdale, soia, cocos sau de vaca), dar mi se pare ca magoul e cel mai bine e pus in valoare de cocos.

2

Amestecati cu o lingura avand grija ca sa nu ramana mai multe seminte de chia lipite.

3

Puneti vasul la frigider cateva ore pentru ca semintele sa absoarba lichidul. Eu le las peste noapte.

Pireul de mango :
4

Pireul de mango trebuie pregatit chiar inainte de servire pentru ca altfel se va oxida si va pierde din culoare, aroma si nutrienti.

5

Puneti mango taiat cubulete (eu am pastrat cateva pentru decor), banana feliata si apa intr-un blender si mixati pana se obtine o pasta omogena.

6

Puneti intr-un pahar sau bol cateva linguri de budinca de chia si peste ea cateva linguri de pireu de mango.

7

Decorati cu cubulete de mango si alte ingrediente dupa preferinta. Eu am mai pus fructul pasiunii si fulgi de cocos, dar se pot pune banane uscate, musli sau zmeura.

Ingrediente

 50 g seminte de chia
 400 ml lapte de cocos
Piure de mango :
 1 mango
 1 banana
 100 ml apa
 2-3 banane baby (optional)
 2-3 fructul pasiunii (optional)
 fulgi de cocos (optional)

Direcții

1

Puneti semintele de chia intr-un vas si adaugati laptele de cocos peste. Se poate folosi orice lapte (de migdale, soia, cocos sau de vaca), dar mi se pare ca magoul e cel mai bine e pus in valoare de cocos.

2

Amestecati cu o lingura avand grija ca sa nu ramana mai multe seminte de chia lipite.

3

Puneti vasul la frigider cateva ore pentru ca semintele sa absoarba lichidul. Eu le las peste noapte.

Pireul de mango :
4

Pireul de mango trebuie pregatit chiar inainte de servire pentru ca altfel se va oxida si va pierde din culoare, aroma si nutrienti.

5

Puneti mango taiat cubulete (eu am pastrat cateva pentru decor), banana feliata si apa intr-un blender si mixati pana se obtine o pasta omogena.

6

Puneti intr-un pahar sau bol cateva linguri de budinca de chia si peste ea cateva linguri de pireu de mango.

7

Decorati cu cubulete de mango si alte ingrediente dupa preferinta. Eu am mai pus fructul pasiunii si fulgi de cocos, dar se pot pune banane uscate, musli sau zmeura.

Budinca de chia cu piure de mango