fbpx

Budinca de cozonac cu zmeura

AutorThequeenofpie
DificultateÎncepător

Este un desert delicios făcut cu cozonacul ce de obicei în urma sărbătorilor rămâne în casa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 750 g cozonac
 200 ml smântână pentru gatit
 400 ml lapte
 2 oua
 1 linguri(ă) esenta vanilie
 250 g zmeura
 1 linguri(ă) nuca de cocos (opțional)

Mod de preparare:

1

Se rupe cozonacul in bucatele și se așează uniform pe fundul unei tavi cu margini inalte.

2

Într un bol de aproximativ 500 ml se bat energic cele 2 oua pana se fac spuma.

3

Se adaugă smântâna, laptele și esenta de vanilie pe rand peste ouăle bătute spuma.

4

Se toarnă toată compoziția peste cozonac în tava, dacă nu se umezește suficient cozonacul mai adăugat 50-75 ml lapte.

5

Se adaugă zmeura apoi se presară fulgi de cocos.

6

Se pune la cuptor pentru aproximativ 45 minute la 180˚C.

Ingrediente

 750 g cozonac
 200 ml smântână pentru gatit
 400 ml lapte
 2 oua
 1 linguri(ă) esenta vanilie
 250 g zmeura
 1 linguri(ă) nuca de cocos (opțional)

Direcții

1

Se rupe cozonacul in bucatele și se așează uniform pe fundul unei tavi cu margini inalte.

2

Într un bol de aproximativ 500 ml se bat energic cele 2 oua pana se fac spuma.

3

Se adaugă smântâna, laptele și esenta de vanilie pe rand peste ouăle bătute spuma.

4

Se toarnă toată compoziția peste cozonac în tava, dacă nu se umezește suficient cozonacul mai adăugat 50-75 ml lapte.

5

Se adaugă zmeura apoi se presară fulgi de cocos.

6

Se pune la cuptor pentru aproximativ 45 minute la 180˚C.

Budinca de cozonac cu zmeura