fbpx

Budinca de cozonac

AutorHada Bianca
DificultateÎncepător

Savureaza din plin aceasta budinca de cozonac cu un glob de inghetata de vanilie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 4 oua
 100 ml chefir/sana
 400 ml lapte
 1 mar
 scortisoara
 1 linguri(ă) zahar de cocos
 esenta de vanilie
 600-650 g cozonac
 15 g unt

Mod de preparare:

1

Se taie cozonacul in cubulete.

2

Se curata marul de coaja si se taie in cubulete mici, mici.

3

Intr-un bol se amesteca cu un tel celelalte ingrediente.

4

Peste amestecul de mai sus se adauga cozonacul si marul. Se amesteca cu o lingura cu grija!

5

Se unge tava/vasul de yena cu unt iar pe fund se aseaza felii taiate subtiri de unt.

6

Se toarna toata compozitia in vas, iar deasupra se mai pun cateva felii taiate subtiri de unt.
Optional se orneaza cu nuci.

7

Se baga budinca 40 minute in cultorul preincalzit la 180˚C.

8

Se serveste calda cu un glob de inghetata de vanilie.

Ingrediente

 4 oua
 100 ml chefir/sana
 400 ml lapte
 1 mar
 scortisoara
 1 linguri(ă) zahar de cocos
 esenta de vanilie
 600-650 g cozonac
 15 g unt

Direcții

1

Se taie cozonacul in cubulete.

2

Se curata marul de coaja si se taie in cubulete mici, mici.

3

Intr-un bol se amesteca cu un tel celelalte ingrediente.

4

Peste amestecul de mai sus se adauga cozonacul si marul. Se amesteca cu o lingura cu grija!

5

Se unge tava/vasul de yena cu unt iar pe fund se aseaza felii taiate subtiri de unt.

6

Se toarna toata compozitia in vas, iar deasupra se mai pun cateva felii taiate subtiri de unt.
Optional se orneaza cu nuci.

7

Se baga budinca 40 minute in cultorul preincalzit la 180˚C.

8

Se serveste calda cu un glob de inghetata de vanilie.

Budinca de cozonac