Budinca de cozonac

AutorHada Bianca
DificultateÎncepător

Savureaza din plin aceasta budinca de cozonac cu un glob de inghetata de vanilie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 4 oua
 100 ml chefir/sana
 400 ml lapte
 1 mar
 scortisoara
 1 tbsp zahar de cocos
 esenta de vanilie
 600-650 g cozonac
 15 gr unt

Mod de preparare:

1

Se taie cozonacul in cubulete.

2

Se curata marul de coaja si se taie in cubulete mici, mici.

3

Intr-un bol se amesteca cu un tel celelalte ingrediente.

4

Peste amestecul de mai sus se adauga cozonacul si marul. Se amesteca cu o lingura cu grija!

5

Se unge tava/vasul de yena cu unt iar pe fund se aseaza felii taiate subtiri de unt.

6

Se toarna toata compozitia in vas, iar deasupra se mai pun cateva felii taiate subtiri de unt.
Optional se orneaza cu nuci.

7

Se baga budinca 40 minute in cultorul preincalzit la 180˚C.

8

Se serveste calda cu un glob de inghetata de vanilie.

Ingrediente

 4 oua
 100 ml chefir/sana
 400 ml lapte
 1 mar
 scortisoara
 1 tbsp zahar de cocos
 esenta de vanilie
 600-650 g cozonac
 15 gr unt

Indicații

1

Se taie cozonacul in cubulete.

2

Se curata marul de coaja si se taie in cubulete mici, mici.

3

Intr-un bol se amesteca cu un tel celelalte ingrediente.

4

Peste amestecul de mai sus se adauga cozonacul si marul. Se amesteca cu o lingura cu grija!

5

Se unge tava/vasul de yena cu unt iar pe fund se aseaza felii taiate subtiri de unt.

6

Se toarna toata compozitia in vas, iar deasupra se mai pun cateva felii taiate subtiri de unt.
Optional se orneaza cu nuci.

7

Se baga budinca 40 minute in cultorul preincalzit la 180˚C.

8

Se serveste calda cu un glob de inghetata de vanilie.

Budinca de cozonac