Iata un desert savuros de sezon. Putin mai laborios dar rezultatul chiar merita!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am copt trei felii de dovleac apx. o ora si jumatate pana s-au inmuiat. Am curatat apoi dovleacul de pe coaja si l-am pisat cu ajutorul unei furculite. L-am mutat apoi intr-un vas, peste care am adaugat galbenusurile, amidonul, scortisoara, zaharul si laptele. Am pus toata compozitia pe foc, am amestecat in ea cu ajutorul unui tel. Este important sa se amestece des pentru ca se ingroasa si se poate prinde de fundul vasului. Dupa ce s-a ingrosat si a dat cateva clocote am dat vasul deoparte si am amestecat in el des pentru a nu forma coaja deasupra.
Pentru mousse am topit la baie de abur ciocolata neagra cu zahar si frisca lichida. Am amestecat bine pana s-a topit.
Am batut cele 3 albusuri cu zaharul pudra vanilat si un praf de sare. Cand bezeaua s-a intarit bine am adaugat cam trei sferturi din cantitatea de ciocolata topita. Am amestecat bine dar nu foarte viguros pentru a nu distruge bezeaua.
Am pus apoi in paharele de diferite dimensiuni budinca de dovleac copt iar deasupra am adaugat mousse-ul de ciocolata. Am avut grija ca proportia sa fie cat mai egala. Peste mousse am adaugat in fiecare pahar restul de ciocolata topita. Cu ajutorul unui betisor am format un model amestecand usor ingredientele.
Am dat la frigider apx. o ora iar apoi am onat cu fructe: afine, smochine si kaki. Am servit bunatatile in aceeasi zi.
Ingrediente
Indicații
Am copt trei felii de dovleac apx. o ora si jumatate pana s-au inmuiat. Am curatat apoi dovleacul de pe coaja si l-am pisat cu ajutorul unei furculite. L-am mutat apoi intr-un vas, peste care am adaugat galbenusurile, amidonul, scortisoara, zaharul si laptele. Am pus toata compozitia pe foc, am amestecat in ea cu ajutorul unui tel. Este important sa se amestece des pentru ca se ingroasa si se poate prinde de fundul vasului. Dupa ce s-a ingrosat si a dat cateva clocote am dat vasul deoparte si am amestecat in el des pentru a nu forma coaja deasupra.
Pentru mousse am topit la baie de abur ciocolata neagra cu zahar si frisca lichida. Am amestecat bine pana s-a topit.
Am batut cele 3 albusuri cu zaharul pudra vanilat si un praf de sare. Cand bezeaua s-a intarit bine am adaugat cam trei sferturi din cantitatea de ciocolata topita. Am amestecat bine dar nu foarte viguros pentru a nu distruge bezeaua.
Am pus apoi in paharele de diferite dimensiuni budinca de dovleac copt iar deasupra am adaugat mousse-ul de ciocolata. Am avut grija ca proportia sa fie cat mai egala. Peste mousse am adaugat in fiecare pahar restul de ciocolata topita. Cu ajutorul unui betisor am format un model amestecand usor ingredientele.
Am dat la frigider apx. o ora iar apoi am onat cu fructe: afine, smochine si kaki. Am servit bunatatile in aceeasi zi.