fbpx

BUDINCA DE MERE CU FULGI DE MIGDALE

AvatarAutorZice Mami
DificultateÎncepător

O budinca savuroasa, cremoasa, cu mere aromate si calorii putine!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 2 Oua
 75 g Faina
 75 g Zahar/eritriol
 30 ml Lapte
 3 Mere curatate si feliate
 1 linguriță(e) Vanilie
 1 Praf de sare
 25 g Unt topit
 1 linguriță(e) Mix Apple Pie
 30 g Fulgi de migdale

Mod de preparare:

1

Am încins cuptorul la 200 de grade, fără ventilație.
Am preparat întâi aluatul: am pus toate ingredientele, cu excepția merelor și a fulgilor de migdale, într-un bol și le-am amestecat bine cu un tel. Poate părea puțin aluat, dar aveți încredere, este suficient!

2

Am curățat merele, le-am feliat cu o răzătoare tip mandolină, le-am amestecat în aluat, având grijă ca fiecare feliuță să fie bine acoperită. Ca să nu se oxideze și să le încorporați ușor, puneți fiecare măr pe rând, pe măsură ce îl curățați și îl feliați.

3

Am uns o tavă de chec cu unt, am răsturnat amestecul și l-am nivelat, apoi am presărat fulgii de migdale.
Am copt budinca în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 50-55 de minute. Dacă vi se pare că se rumenește prea tare deasupra, o puteți acoperi cu hârtie de copt. Budinca este gata când este rumenită, bine închegată și trece testul scobitorii.

4

După coacere, dacă doriți să o serviți călduță, trebuie lăsată cam 15-20 de minute să se răcorească pentru a o felia frumos. Eu am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei, apoi am dat-o la frigider câteva ore înainte de a o tăia, întrucât o prefer rece.
Pofta buna!

Ingrediente

 2 Oua
 75 g Faina
 75 g Zahar/eritriol
 30 ml Lapte
 3 Mere curatate si feliate
 1 linguriță(e) Vanilie
 1 Praf de sare
 25 g Unt topit
 1 linguriță(e) Mix Apple Pie
 30 g Fulgi de migdale

Direcții

1

Am încins cuptorul la 200 de grade, fără ventilație.
Am preparat întâi aluatul: am pus toate ingredientele, cu excepția merelor și a fulgilor de migdale, într-un bol și le-am amestecat bine cu un tel. Poate părea puțin aluat, dar aveți încredere, este suficient!

2

Am curățat merele, le-am feliat cu o răzătoare tip mandolină, le-am amestecat în aluat, având grijă ca fiecare feliuță să fie bine acoperită. Ca să nu se oxideze și să le încorporați ușor, puneți fiecare măr pe rând, pe măsură ce îl curățați și îl feliați.

3

Am uns o tavă de chec cu unt, am răsturnat amestecul și l-am nivelat, apoi am presărat fulgii de migdale.
Am copt budinca în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 50-55 de minute. Dacă vi se pare că se rumenește prea tare deasupra, o puteți acoperi cu hârtie de copt. Budinca este gata când este rumenită, bine închegată și trece testul scobitorii.

4

După coacere, dacă doriți să o serviți călduță, trebuie lăsată cam 15-20 de minute să se răcorească pentru a o felia frumos. Eu am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei, apoi am dat-o la frigider câteva ore înainte de a o tăia, întrucât o prefer rece.
Pofta buna!

BUDINCA DE MERE CU FULGI DE MIGDALE