Budinca de pâine cu fructe de pădure este soluția pentru a nu risipi pâinea veche sau tare! În contextul actual, parcă nu îți vine să arunci pâinea veche, știind că alții poate nici nu au pâine sau făină. E și păcat să o arunci când poți face o minunăție de desert, mai ales că se face din ingrediente simple și rezultatul e delicios. P.S. Sper ca de acum să nu mai risipești pâinea!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Taie pâinea felii și fă sandwich-uri cu gem de zmeură, iar apoi taie fiecare sandwich în jumătate. Unge o tavă rotundă cu unt pentru a nu se prinde budinca de margine.
Bate bine ouăle cu mierea și apoi adaugă laptele, vanilia, nucșoara și zeama de lămâie.
Înmoaie bine fiecare jumătate de sandwich în crema de lapte și apoi așează-le puțin oblic în tavă, cât să se sprijine una de cealaltă. După ce ai așezat toate bucățile de sandwich, golește crema de lapte rămasă peste toate feliile de pâine, acoperă cu folie de aluminiu și lasă câteva ore la frigider ca pâinea să absoarbă tot lichidul.
După ce s-a odihnit câteva ore, ascunde murele printre feliile de pâine, presară cu zahărul brun și dă la cuptor, la 180 C, acoperit cu folie de aluminiu.
După 20-25 de minute, ia folia de aluminiu și mai lasă 10-15 minute la cuptor să se rumenească pâinea si să se caramelizeze zahărul. Servește călduț!
Ingrediente
Indicații
Taie pâinea felii și fă sandwich-uri cu gem de zmeură, iar apoi taie fiecare sandwich în jumătate. Unge o tavă rotundă cu unt pentru a nu se prinde budinca de margine.
Bate bine ouăle cu mierea și apoi adaugă laptele, vanilia, nucșoara și zeama de lămâie.
Înmoaie bine fiecare jumătate de sandwich în crema de lapte și apoi așează-le puțin oblic în tavă, cât să se sprijine una de cealaltă. După ce ai așezat toate bucățile de sandwich, golește crema de lapte rămasă peste toate feliile de pâine, acoperă cu folie de aluminiu și lasă câteva ore la frigider ca pâinea să absoarbă tot lichidul.
După ce s-a odihnit câteva ore, ascunde murele printre feliile de pâine, presară cu zahărul brun și dă la cuptor, la 180 C, acoperit cu folie de aluminiu.
După 20-25 de minute, ia folia de aluminiu și mai lasă 10-15 minute la cuptor să se rumenească pâinea si să se caramelizeze zahărul. Servește călduț!