Budincă de paste cu brânză și struguri

AutorFlavor Tailors
DificultateIntermediar

Astăzi vă indulcesc cu o budincă de paste cu brânză dulce, merișoare și struguri, parfumată cu aer melancolic de copilărie și dor de bunici. Mmm...e învelită într-o pătură de migdale delicioase și-am ascuns prin ea boabe de struguri aromate! Să aveți poftă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 250 gr tagliatelle de grâu
 3 ouă
 4 tbsp miere
 500 gr mascarpone
 2 pliculețe de zahăr vanilat
 100 gr merișoare
 1 tbsp coajă de lămâie
 3 tbsp Amaretto
 150 gr struguri
 100 gr migdale măcinate

Mod de preparare:

1

Pune merișoarele „la îmbătat”, în lichior Amaretto, pentru aproximativ jumătate de oră.

2

Cu ajutorul unei mixer, amestecă bine 3 gălbenușe cu mierea, brânza dulce și zahărul vanilat. Parfumează cu coajă de lămâie rasă 🍋 și adaugă merișoarele cu amaretto.

3

Fierbe, în apă, tagliatellele de grâu așa cum e menționat pe ambalaj și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurătoare.

4

Bate albușurile până devin pufoase și incorporează-le treptat în crema de brânză, iar apoi adaugă și tagliatelle!

5

Golește, într-o tavă cu hârtie de copt, jumătate din pastele cu brânză, presară boabe de struguri 🍇 și apoi adaugă cealaltă jumătate de paste cu brânză. Decorează cu migdale măcinate și dă budinca la cuptor până prinde o crustă aurie.😁 Servește cu poftă și zboară cu gândul spre copilărie!

Ingrediente

 250 gr tagliatelle de grâu
 3 ouă
 4 tbsp miere
 500 gr mascarpone
 2 pliculețe de zahăr vanilat
 100 gr merișoare
 1 tbsp coajă de lămâie
 3 tbsp Amaretto
 150 gr struguri
 100 gr migdale măcinate

Indicații

1

Pune merișoarele „la îmbătat”, în lichior Amaretto, pentru aproximativ jumătate de oră.

2

Cu ajutorul unei mixer, amestecă bine 3 gălbenușe cu mierea, brânza dulce și zahărul vanilat. Parfumează cu coajă de lămâie rasă 🍋 și adaugă merișoarele cu amaretto.

3

Fierbe, în apă, tagliatellele de grâu așa cum e menționat pe ambalaj și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurătoare.

4

Bate albușurile până devin pufoase și incorporează-le treptat în crema de brânză, iar apoi adaugă și tagliatelle!

5

Golește, într-o tavă cu hârtie de copt, jumătate din pastele cu brânză, presară boabe de struguri 🍇 și apoi adaugă cealaltă jumătate de paste cu brânză. Decorează cu migdale măcinate și dă budinca la cuptor până prinde o crustă aurie.😁 Servește cu poftă și zboară cu gândul spre copilărie!

Budincă de paste cu brânză și struguri