Budincă de tapioca

AutorIstrandr
DificultateIntermediar

Rețetă vegană, fără zahăr

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

Pentru budinca de tapioca:
 175 gr Perle de tapioca
 1 Conservă lapte de cocos
 200 ml Lapte de cocos lichid
 1 Esență de vanilie
 2 Îndulcitor natural
Pentru stratul de jeleu de fructe
 300 gr Căpșuni înghețate
 30 ml Zeamă de lămâie
 1 tbsp Semințe de Chia

Mod de preparare:

Preluarea budincii
1

Lăsam perlele de tapioca la înmuiat in apa pentru 30 de minute.

2

După ce s-au înmuiat, le punem la fiert într-o cratiță împreună cu lapte de cocos de la conserva și cu cei 200 de ml de lapte de cocos lichid.

3

Fierbem la foc mic și amestecăm continuu.

4

După 5 minute, adăugăm și esența de vanilie și îndulcitorul și mai fierbem încă 10 minute, amestecând continuu.

5

Budinca este gata atunci când este îngroșată. In total fierbem 15 minute.

6

Răsturnăm budinca de tapioca in 3 boluri/borcane și lăsam la răcit.

Jeleul de căpșuni
7

Intr-o cratiță punem la fiert căpșunile înghețate împreună cu zeama de lămâie.

8

Fierbem la foc mic până de înmoaie.

9

Când fructele s-au înmuiat, le pisăm cu furculița sau cu un tel.

10

Adăugăm o lingură de semințe de chia și continuăm să fierbem la foc mic încă 3 minute, amestecând continuu.

11

După cele 3 minute, jeleu este gata și îl putem adăuga peste budinca de tapioca.

Servire
12

Budinca de tapioca se lasă la răcit la temperatura camerei aproximativ 45 de minute și apoi se introduce în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Ingrediente

Pentru budinca de tapioca:
 175 gr Perle de tapioca
 1 Conservă lapte de cocos
 200 ml Lapte de cocos lichid
 1 Esență de vanilie
 2 Îndulcitor natural
Pentru stratul de jeleu de fructe
 300 gr Căpșuni înghețate
 30 ml Zeamă de lămâie
 1 tbsp Semințe de Chia

Indicații

Preluarea budincii
1

Lăsam perlele de tapioca la înmuiat in apa pentru 30 de minute.

2

După ce s-au înmuiat, le punem la fiert într-o cratiță împreună cu lapte de cocos de la conserva și cu cei 200 de ml de lapte de cocos lichid.

3

Fierbem la foc mic și amestecăm continuu.

4

După 5 minute, adăugăm și esența de vanilie și îndulcitorul și mai fierbem încă 10 minute, amestecând continuu.

5

Budinca este gata atunci când este îngroșată. In total fierbem 15 minute.

6

Răsturnăm budinca de tapioca in 3 boluri/borcane și lăsam la răcit.

Jeleul de căpșuni
7

Intr-o cratiță punem la fiert căpșunile înghețate împreună cu zeama de lămâie.

8

Fierbem la foc mic până de înmoaie.

9

Când fructele s-au înmuiat, le pisăm cu furculița sau cu un tel.

10

Adăugăm o lingură de semințe de chia și continuăm să fierbem la foc mic încă 3 minute, amestecând continuu.

11

După cele 3 minute, jeleu este gata și îl putem adăuga peste budinca de tapioca.

Servire
12

Budinca de tapioca se lasă la răcit la temperatura camerei aproximativ 45 de minute și apoi se introduce în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Note

Budincă de tapioca