Bulete de pui

AutorLbloju
DificultateÎncepător

Incredibil de delicioase

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 500 gr Piept de pui
 1 Ou
 3 Parmezan ras
 50 gr Pesmet
 Faina
 Ulei masline
 Sare
 Piper
 Oregano

Mod de preparare:

Bulete de pui
1

Carnea de pui o tocam marunt prin masina de tocat carne. Se amesteca parmezanul, carnea, oul, pesmetul, oregano, un praf de sare, 2 linguri de ulei de masline. Cu mana se fac aproximativ 20 de bulete. Fie le pastram rotunde, fie le aplatizam. Le trecem prin faina usor, scuturand excesul.
Daca le dorim prajite, incingem uleiul si le prajim cam 6/8 minute.

Varianta din poza este facuta la cuptor. Ungem hartia de copt cu ulei de masline. Punem buletele in tava si le stropim cu ulei de masline. Le bagam la cuptor 10 minute la 200 de grade. Apoi le intoarcem si le stropim din nou cu ulei de masline. Le mai bagam inca 10' la 200 de grade.

Sosul de rosii - optional
2

Punem intr-o craticioara o conserva de rosii de 400gr. Adaugam jumatate de lingurita de sare, o lingurita de zahar, jumatate de lingurita piper alb, jumatate lingurita de oregano. Lasam la foc mic sa scada, cam 10 minute. Amestecam din cand in cand. La final blenduim.

Ingrediente

 500 gr Piept de pui
 1 Ou
 3 Parmezan ras
 50 gr Pesmet
 Faina
 Ulei masline
 Sare
 Piper
 Oregano

Indicații

Bulete de pui
1

Carnea de pui o tocam marunt prin masina de tocat carne. Se amesteca parmezanul, carnea, oul, pesmetul, oregano, un praf de sare, 2 linguri de ulei de masline. Cu mana se fac aproximativ 20 de bulete. Fie le pastram rotunde, fie le aplatizam. Le trecem prin faina usor, scuturand excesul.
Daca le dorim prajite, incingem uleiul si le prajim cam 6/8 minute.

Varianta din poza este facuta la cuptor. Ungem hartia de copt cu ulei de masline. Punem buletele in tava si le stropim cu ulei de masline. Le bagam la cuptor 10 minute la 200 de grade. Apoi le intoarcem si le stropim din nou cu ulei de masline. Le mai bagam inca 10' la 200 de grade.

Sosul de rosii - optional
2

Punem intr-o craticioara o conserva de rosii de 400gr. Adaugam jumatate de lingurita de sare, o lingurita de zahar, jumatate de lingurita piper alb, jumatate lingurita de oregano. Lasam la foc mic sa scada, cam 10 minute. Amestecam din cand in cand. La final blenduim.

Note

Bulete de pui