Burgeri cu halloumi, bacon cu chifle de casa si cartofi noi

AutorAndra
DificultateIntermediar

Va prezint o reteta delicioasa de burger care insotit de o garnitura de cartofi cu parmezan poate fi o masa delicioasa, chiar si pentru cei mai mofturosi.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

Pentry chifle :
 250 gr faina
 25 gr unt
 50 ml apa
 100 ml lapte
 10 gr drojdie
 1 tsp zahar
 1 ou
 cateva seminte de susan
Pentru burger :
 1 felie de branza halloumi
 3 felii bacon
 1 felie de vanata coapta
 2 felii de rosii
 2 frunze de salata
 ketchup
Pentru garnitura :
 150 gr cartofi
 1 tbsp ulei de masline
 1 tbsp parmezan
 1 tsp sare
 1 tsp usturoi granulat
 cateva fire de patrunjel

Mod de preparare:

Chiufle :
1

Intr-o oala se pun apa, laptele si untul si se lasa pe foc pana cand untul s-a topit. Nu lasam amestecul sa fiarba.

2

Drojdia se amesteca cu zaharul si se toarna peste faina. Se adauga si lichidul usor racit si se amesteca pana cand obtinem un aluat usor, care nu se lipeste.

3

Se formeaza chiflele si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit 20-30 de minute. Dupa ce timpul a trecut, se ung chiflele cu oul batut si se presara semintele de susan. Se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute.

Garnitura :
4

Cartofii se curata de coaja, se spala, se amesteca cu uleiul, usturoiul granulat si sarea si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor circa 25-30 de minute. Dupa ce cartofii s-au copt, amestecati-i cu parmezanul si patrunjelul taiat marunt. Daca aveti un airfryer, ii puteti praji asa urmand exact acesti pasi.

Burger :
5

Branza halloumi se pune pe grill-ul incins si se lasa in jur de 3-5 minute. Dupa ce halloumi e gata, punem pe grill bacon-ul si felia de vanata. Pentru asamblare se taie chifla in 2, ambele bugati se ung cu ketchup, se aseaza frunzele de salata, feliile de rosii,branza, felia de vanata, baconul si ceallata jumatate de chifla. Se serveste alaturi de cartofi.

Ingrediente

Pentry chifle :
 250 gr faina
 25 gr unt
 50 ml apa
 100 ml lapte
 10 gr drojdie
 1 tsp zahar
 1 ou
 cateva seminte de susan
Pentru burger :
 1 felie de branza halloumi
 3 felii bacon
 1 felie de vanata coapta
 2 felii de rosii
 2 frunze de salata
 ketchup
Pentru garnitura :
 150 gr cartofi
 1 tbsp ulei de masline
 1 tbsp parmezan
 1 tsp sare
 1 tsp usturoi granulat
 cateva fire de patrunjel

Indicații

Chiufle :
1

Intr-o oala se pun apa, laptele si untul si se lasa pe foc pana cand untul s-a topit. Nu lasam amestecul sa fiarba.

2

Drojdia se amesteca cu zaharul si se toarna peste faina. Se adauga si lichidul usor racit si se amesteca pana cand obtinem un aluat usor, care nu se lipeste.

3

Se formeaza chiflele si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit 20-30 de minute. Dupa ce timpul a trecut, se ung chiflele cu oul batut si se presara semintele de susan. Se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute.

Garnitura :
4

Cartofii se curata de coaja, se spala, se amesteca cu uleiul, usturoiul granulat si sarea si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor circa 25-30 de minute. Dupa ce cartofii s-au copt, amestecati-i cu parmezanul si patrunjelul taiat marunt. Daca aveti un airfryer, ii puteti praji asa urmand exact acesti pasi.

Burger :
5

Branza halloumi se pune pe grill-ul incins si se lasa in jur de 3-5 minute. Dupa ce halloumi e gata, punem pe grill bacon-ul si felia de vanata. Pentru asamblare se taie chifla in 2, ambele bugati se ung cu ketchup, se aseaza frunzele de salata, feliile de rosii,branza, felia de vanata, baconul si ceallata jumatate de chifla. Se serveste alaturi de cartofi.

Burgeri cu halloumi, bacon cu chifle de casa si cartofi noi