Burgeri vegetali

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Săptămâna trecută am făcut niște burgeri vegetali care l-au cucerit chiar și pe Cireșel, deși îi pregătisem în mod special pentru mine. Bine că am făcut mai mulți!
Am mai avut 4 bucăți și pentru azi. S-au păstrat perfect la frigider, în casoletă ermetică, timp de 4 zile.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 400 gr Linte verde
 2 Morcovi
 2 Cepe roșii
 Condimente (la alegere)
 100 gr Fulgi de ovăz
 100 gr Pesmet

Mod de preparare:

1

Am hidratat lintea verde peste noapte, iar a doua zi am spălat-o în câteva ape și am fiert-o la multicooker timp de 5 minute, pe funcția Pressure Cook.
Se poate fierbe foarte bine și pe aragaz, în lipsa unui multicooker.
După fierbere se scurge excesul de apă cu ajutorul unei site și se lasă la răcit.
Eu am lăsat-o și la frigider câteva ore până m-am putut ocupa de ea.

2

Pentru a pregăti burgerii vegetali am ras fin 2 morcovi, i-am scurs bine de zeamă și am tocat mărunt cepele roșii.
Am râșnit fulgii de ovăz sub formă de făină, cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea.
Am amestecat toate ingredientele menționate, am omogenizat, apoi am format burgerii.

3

Înainte de a-i așeza în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt i-am trecut prin pesmet.
Acesta ajută la formarea unei cruste care împiedică sfărâmarea burgerilor.

4

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit.
Fierbinți, burgerii au o consistență fragilă, însă după răcirea completă devin foarte fermi. Nu îi ridicați imediat din tavă.
Dacă totuși trebuie să faceți acest lucru ridicați-i cu ajutorul unei spatule late pentru a evita ruperea acestora.

5

Sunt perfecți chiar și pentru cei mici, aflați la început de diversificare, putând fi ținuți cu ușurință în mânuțe.
Puteți alege, în acest caz, chiar și o formă lunguiață, stil crochete.
În funcție de preferințe puteți adăuga și alte legume, condimente, fulgi de drojdie inactivă, tahini.
Se pot servi cu sos răcoritor din iaurt și usturoi sau cu o salată bogată, cum am preferat noi.
Tare delicioși au fost!
Abia aștept să îi încercați și voi și să îmi spuneți dacă vă plac!

Ingrediente

 400 gr Linte verde
 2 Morcovi
 2 Cepe roșii
 Condimente (la alegere)
 100 gr Fulgi de ovăz
 100 gr Pesmet

Indicații

1

Am hidratat lintea verde peste noapte, iar a doua zi am spălat-o în câteva ape și am fiert-o la multicooker timp de 5 minute, pe funcția Pressure Cook.
Se poate fierbe foarte bine și pe aragaz, în lipsa unui multicooker.
După fierbere se scurge excesul de apă cu ajutorul unei site și se lasă la răcit.
Eu am lăsat-o și la frigider câteva ore până m-am putut ocupa de ea.

2

Pentru a pregăti burgerii vegetali am ras fin 2 morcovi, i-am scurs bine de zeamă și am tocat mărunt cepele roșii.
Am râșnit fulgii de ovăz sub formă de făină, cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea.
Am amestecat toate ingredientele menționate, am omogenizat, apoi am format burgerii.

3

Înainte de a-i așeza în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt i-am trecut prin pesmet.
Acesta ajută la formarea unei cruste care împiedică sfărâmarea burgerilor.

4

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit.
Fierbinți, burgerii au o consistență fragilă, însă după răcirea completă devin foarte fermi. Nu îi ridicați imediat din tavă.
Dacă totuși trebuie să faceți acest lucru ridicați-i cu ajutorul unei spatule late pentru a evita ruperea acestora.

5

Sunt perfecți chiar și pentru cei mici, aflați la început de diversificare, putând fi ținuți cu ușurință în mânuțe.
Puteți alege, în acest caz, chiar și o formă lunguiață, stil crochete.
În funcție de preferințe puteți adăuga și alte legume, condimente, fulgi de drojdie inactivă, tahini.
Se pot servi cu sos răcoritor din iaurt și usturoi sau cu o salată bogată, cum am preferat noi.
Tare delicioși au fost!
Abia aștept să îi încercați și voi și să îmi spuneți dacă vă plac!

Burgeri vegetali