O retata perfecta pentru un pranz de duminica. O varianta sanatoasa a mancarii fast- food pe care o puteti personaliza in functie de dorintele si preferintele voastre. Inspirata de aluaturile roz de la Prajiturela am incercat o reteta de chifle roz si pot sa spun ca a iesit minunat! Puteti servi burgerii alaturi de cartofi la cuptor. Pofta buna si spor la treaba!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Untul impreuna cu laptele si apa le punem intr-o oala la foc pana se topeste untul si lasam la racit.
Faina o amestecam cu drojdia uscata.
Adaugam oul peste faina si amestecam. Treptat adaugam laptele cu untul si apa (trebuie sa fie caldute) si framantam compozitia. Adaugam si sucul de sfecla rosie.
Adaugam si sarea si putin ulei la final, in timp ce framantam.
Dupa ce am terminat de framantat, lasam compozitia sa creasca pana se dublează, aproximativ 2 ore am lasat-o eu.
Dupa ce a crescut aluatul, formam chiflele, le ungem cu galbenusul de ou si presaram seminte.
Bagam chiflele la cuptorul preincalzit la 190˚C pentru aproximativ 20 de minute.
Punem la fiert cartofii si separat, punem la fiert si lintea cu orezul.
Pana se racesc cartofii, ne ocupam de celelalte legume.
Dam pe razatoare morcovul, tocam marunt ciupercile.
Cartofii fierti, lintea si orezul le pasam si le adaugam peste celelalte legume.
Tocam ceapa si usturoiul si adaugam peste celelalte ingrediente.
Adaugam sare si piper dupa gust. Adaugam si pesmet pana se leaga compozitia.
La final adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam burgerii si ii bagam la cuptor la 200˚C pentru 20-25 minute.
Pasam avocado cu o furculita. Adaugam mustarul, mierea si zeama de lamaie.
Omogenizam bine si adaugam si sare si piper dupa gust.
Pregatim legume: rosii, salata, ceapa, ardei.
Taiem chifla in doua si formam burgerul.
Adaugam pasta de avocado, rosii, burgerul, salata, ceapa, ardei.
Puteti sa il personalizati dupa preferinte. Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Untul impreuna cu laptele si apa le punem intr-o oala la foc pana se topeste untul si lasam la racit.
Faina o amestecam cu drojdia uscata.
Adaugam oul peste faina si amestecam. Treptat adaugam laptele cu untul si apa (trebuie sa fie caldute) si framantam compozitia. Adaugam si sucul de sfecla rosie.
Adaugam si sarea si putin ulei la final, in timp ce framantam.
Dupa ce am terminat de framantat, lasam compozitia sa creasca pana se dublează, aproximativ 2 ore am lasat-o eu.
Dupa ce a crescut aluatul, formam chiflele, le ungem cu galbenusul de ou si presaram seminte.
Bagam chiflele la cuptorul preincalzit la 190˚C pentru aproximativ 20 de minute.
Punem la fiert cartofii si separat, punem la fiert si lintea cu orezul.
Pana se racesc cartofii, ne ocupam de celelalte legume.
Dam pe razatoare morcovul, tocam marunt ciupercile.
Cartofii fierti, lintea si orezul le pasam si le adaugam peste celelalte legume.
Tocam ceapa si usturoiul si adaugam peste celelalte ingrediente.
Adaugam sare si piper dupa gust. Adaugam si pesmet pana se leaga compozitia.
La final adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam burgerii si ii bagam la cuptor la 200˚C pentru 20-25 minute.
Pasam avocado cu o furculita. Adaugam mustarul, mierea si zeama de lamaie.
Omogenizam bine si adaugam si sare si piper dupa gust.
Pregatim legume: rosii, salata, ceapa, ardei.
Taiem chifla in doua si formam burgerul.
Adaugam pasta de avocado, rosii, burgerul, salata, ceapa, ardei.
Puteti sa il personalizati dupa preferinte. Pofta buna!