Cel mai delicios burger pe care l-am mancat ever! Chiflele sunt facute in casa, nu sunt cumparate...sosul la fel si in combinatie a iesit o minunatie! Merita incercat! O sa imi multumiti dupa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem carnea tocata intr-un bol incapator, apoi adaugam peste ea ceapa tocata marunt, branza topita maruntita, catelul de usturoi si ierburile uscate.
Intr-un bol mic batem usor oul, adaugam sosul Worcestershire, cel de soia, cubul de supa sfaramat si pudra de usturoi, apoi amestecam bine pana cand se formeaza o pasta omogena. Adaugam pasta cu ou peste carne si amestecam bine
La final adaugam piper proaspat rasnit si sare dupa gust – atentie cubul de supa, desi organic, poate avea sare. Impartim compozitia cu carne in 8 parti egale (120 g/chiftea).
Formam chiftele, de marimea podului palmei (diametru ~ 7 cm) cu o grosime de 1 cm. Ungem o farfurie intinsa sau tocator cu ulei si punem chiftelele.
La final, cu ajutorul degetului mare facem o adancitura in mijlocul fiecarei chiftele – rolul adanciturii este acela de a impiedica chifteaua sa se bombeze atunci cand este pregatita termica. Acoperim farfuria cu folie de plastic sau transferam chiftelele intr-o caserola si dam la frigider.
Ideal este sa le facem cu o zi inainte (sau cateva ore bune) si sa le lasam la frigider pana la momentul pregatirii lor – astfel aromele se vor intrepatrunde mult mai bine.
Punem chiftelele pe gratarul incins si le coacem cate 2 minute pe fiecare parte daca vrem „rare”, 3 minute pe o parte 2 pe cealalta daca vrem „medium” si 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta daca o vrem „well done”.
Inainte de a lua chiftelele de pe gratar punem pe fiecare cate o felie de branza – de la caldura degajata branza cu Cedar se va topi apetisant.
Taiem castravetele bucatele mici, apoi il adaugam intr-un bol alaturi de restul ingredientelor. Amestecam bine pana cand compozitia este omogena.
Taiem chiflele in doua si le punem pe gratar cu partea taiata in contact cu gratarul, apoi le lasam 1 minut, doar cat sa se incalzeasca si sa faca liniile specifice gratarului.
Montam burgerul in ordinea urmatoare: Chifla – sos – o frunza de salata verde – o felie de branza topita cu Cheddar Cedar – chiftea – ½ ardei copt – ceapa murata rapid – chifla.
Pofta buna. Il savuram cald si cu pofta!
Ingrediente
Indicații
Punem carnea tocata intr-un bol incapator, apoi adaugam peste ea ceapa tocata marunt, branza topita maruntita, catelul de usturoi si ierburile uscate.
Intr-un bol mic batem usor oul, adaugam sosul Worcestershire, cel de soia, cubul de supa sfaramat si pudra de usturoi, apoi amestecam bine pana cand se formeaza o pasta omogena. Adaugam pasta cu ou peste carne si amestecam bine
La final adaugam piper proaspat rasnit si sare dupa gust – atentie cubul de supa, desi organic, poate avea sare. Impartim compozitia cu carne in 8 parti egale (120 g/chiftea).
Formam chiftele, de marimea podului palmei (diametru ~ 7 cm) cu o grosime de 1 cm. Ungem o farfurie intinsa sau tocator cu ulei si punem chiftelele.
La final, cu ajutorul degetului mare facem o adancitura in mijlocul fiecarei chiftele – rolul adanciturii este acela de a impiedica chifteaua sa se bombeze atunci cand este pregatita termica. Acoperim farfuria cu folie de plastic sau transferam chiftelele intr-o caserola si dam la frigider.
Ideal este sa le facem cu o zi inainte (sau cateva ore bune) si sa le lasam la frigider pana la momentul pregatirii lor – astfel aromele se vor intrepatrunde mult mai bine.
Punem chiftelele pe gratarul incins si le coacem cate 2 minute pe fiecare parte daca vrem „rare”, 3 minute pe o parte 2 pe cealalta daca vrem „medium” si 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta daca o vrem „well done”.
Inainte de a lua chiftelele de pe gratar punem pe fiecare cate o felie de branza – de la caldura degajata branza cu Cedar se va topi apetisant.
Taiem castravetele bucatele mici, apoi il adaugam intr-un bol alaturi de restul ingredientelor. Amestecam bine pana cand compozitia este omogena.
Taiem chiflele in doua si le punem pe gratar cu partea taiata in contact cu gratarul, apoi le lasam 1 minut, doar cat sa se incalzeasca si sa faca liniile specifice gratarului.
Montam burgerul in ordinea urmatoare: Chifla – sos – o frunza de salata verde – o felie de branza topita cu Cheddar Cedar – chiftea – ½ ardei copt – ceapa murata rapid – chifla.
Pofta buna. Il savuram cald si cu pofta!