Burradilla cu pui, cartof dulce și avocado

AutorFrunzete Dorin
DificultateIntermediar

O rețetă de hibrid de burrito-quesadilla, cu lipii de casă și umplutură mai puțin obișnuită.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Umplutură
 ½ piept de pui
 1 conservă fasole roșie
 2 avocado mici
 7 roșii cherry
 1 cartofi dulce mare
 2 căței de usturoi
 1 tsp ghimbir
 ½ tsp cardamon
 ½ tsp fenicul
 ½ tsp piper
 1 tsp boia de ardei dulce/iute
 1 tsp sare
Aluat
 250 ml apă călduță
 550 gr făină albă
 100 ml unt
 10 gr praf de copt
 1 tsp sare

Mod de preparare:

Preparare aluat
1

Pentru aluat, se amestecă făina, praful de copt și sarea, se adaugă untul și se amestecă până se obține o consistență de pesmet. Se adaugă apoi apa și se frământă până aluatul devine neted și nu se mai lipește. În cazul în care se folosește ulei, se poate adăuga și deodată cu apa sau după.
Se lasă o jumătate de oră acoperit să se odihnească.

2

După ce s-a odihnit aluatul, se rup din el bucăți care se întind pe blat până devin subțiri de aprox. 2mm. Se pot decupa cu ajutorul unei farfurii și al unui cuțit sau se pot coace sub forma neregulată. Se coc simplu, într-o tigaie de orice fel, fără ulei, câte 1-2 minute pe fiecare parte sau până când se umflă. Se acoperă cu un prosop curat și se păstrează pe cât posibil calde până la servire, deoarece au tendința de a se usca și întări destul de repede.

Preparare umplutură
3

Prima dată se pregătește cartoful dulce, deoarece trebuie gătit la cuptor pentru 15-20 de minute. Se taie în cuburi mari și se pune la cuptor într-o tavă mică cu puțin ulei de măsline și un praf de sare. Se oprește focul când sub moi și rumeniți.

4

Puiul se taie fâșii sau cuburi și se amestecă cu prafurile de condimente. Se prăjește în ulei pentru câteva minute (dar să se păstreze umed in interior), timp în care se scurge fasolea din conservă, se taie rosiile în jumătăți sau sferturi, se curăță și se taie avocado după preferință. Se răzuiește ghimbirul și se taie usturoiul feliuțe subțiri. Când puiul este aproape gata, se adaugă usturoiul și ghimbirul, se mai prajesc impreuna 1 minut, după care se adaugă fasolea. Se amestecă împreună și se oprește focul.

Se ia o lipie caldă de sub prosop, se adaugă umplutura din tigaie, roșiile tăiate, avocado și cartoful copt. O porție conține 2 lipii umplute (nu încap mai multe pe farfurie deodată).

Ingrediente

Umplutură
 ½ piept de pui
 1 conservă fasole roșie
 2 avocado mici
 7 roșii cherry
 1 cartofi dulce mare
 2 căței de usturoi
 1 tsp ghimbir
 ½ tsp cardamon
 ½ tsp fenicul
 ½ tsp piper
 1 tsp boia de ardei dulce/iute
 1 tsp sare
Aluat
 250 ml apă călduță
 550 gr făină albă
 100 ml unt
 10 gr praf de copt
 1 tsp sare

Indicații

Preparare aluat
1

Pentru aluat, se amestecă făina, praful de copt și sarea, se adaugă untul și se amestecă până se obține o consistență de pesmet. Se adaugă apoi apa și se frământă până aluatul devine neted și nu se mai lipește. În cazul în care se folosește ulei, se poate adăuga și deodată cu apa sau după.
Se lasă o jumătate de oră acoperit să se odihnească.

2

După ce s-a odihnit aluatul, se rup din el bucăți care se întind pe blat până devin subțiri de aprox. 2mm. Se pot decupa cu ajutorul unei farfurii și al unui cuțit sau se pot coace sub forma neregulată. Se coc simplu, într-o tigaie de orice fel, fără ulei, câte 1-2 minute pe fiecare parte sau până când se umflă. Se acoperă cu un prosop curat și se păstrează pe cât posibil calde până la servire, deoarece au tendința de a se usca și întări destul de repede.

Preparare umplutură
3

Prima dată se pregătește cartoful dulce, deoarece trebuie gătit la cuptor pentru 15-20 de minute. Se taie în cuburi mari și se pune la cuptor într-o tavă mică cu puțin ulei de măsline și un praf de sare. Se oprește focul când sub moi și rumeniți.

4

Puiul se taie fâșii sau cuburi și se amestecă cu prafurile de condimente. Se prăjește în ulei pentru câteva minute (dar să se păstreze umed in interior), timp în care se scurge fasolea din conservă, se taie rosiile în jumătăți sau sferturi, se curăță și se taie avocado după preferință. Se răzuiește ghimbirul și se taie usturoiul feliuțe subțiri. Când puiul este aproape gata, se adaugă usturoiul și ghimbirul, se mai prajesc impreuna 1 minut, după care se adaugă fasolea. Se amestecă împreună și se oprește focul.

Se ia o lipie caldă de sub prosop, se adaugă umplutura din tigaie, roșiile tăiate, avocado și cartoful copt. O porție conține 2 lipii umplute (nu încap mai multe pe farfurie deodată).

Note

Burradilla cu pui, cartof dulce și avocado