Burrito vegetarian cu sos de iaurt

AutorNutritie Alexandra
DificultateÎncepător

Burrito vegetarian

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 180 gr Ardei gras rosu
 350 gr Dovlecel
 160 gr Ceapa
 250 gr Ciuperci champignon
 240 gr Fasole rosie (conserva)
 125 gr Orez (nefiert)
 Lipii
 140 gr Mozzarella uscata sau mozzarella light

Mod de preparare:

1

Vom tăia legumele cubulețe, iar ceapa mărunt, pentru a pregăti totul într-o tigaie antiaderenta, sau într-o tigaie normală pe care o ungem cu putin ulei, folosind un șervețel.

Călim ceapa și fierbem orezul iar după ce am lăsat ceapa la călit, adăugăm restul legumelor și învârtim din când în când până ce legumele sunt gata.

Când orezul și legumele sunt gata, scoatem lipiile și le umplem cu ce cantitate dorim, adăugând și fasole, porumb, mozzarella, orez.

Punem lipiile cu compoziția într-o tava și le inchidem cu 2 scobitori fiecare și adăugăm mozzarella deasupra. Le băgăm la cuptor, la 150-170°C și le vom lăsa 5-7 min, până se rumenște mozzarella.

Am pregătit un sos cu iaurt grecesc 2%, amestecat cu ulei de măsline, zeama de lămâie, usturoi mărunțit/praf, verdețuri, sare, pătrunjel proaspat.

Ingrediente

 180 gr Ardei gras rosu
 350 gr Dovlecel
 160 gr Ceapa
 250 gr Ciuperci champignon
 240 gr Fasole rosie (conserva)
 125 gr Orez (nefiert)
 Lipii
 140 gr Mozzarella uscata sau mozzarella light

Indicații

1

Vom tăia legumele cubulețe, iar ceapa mărunt, pentru a pregăti totul într-o tigaie antiaderenta, sau într-o tigaie normală pe care o ungem cu putin ulei, folosind un șervețel.

Călim ceapa și fierbem orezul iar după ce am lăsat ceapa la călit, adăugăm restul legumelor și învârtim din când în când până ce legumele sunt gata.

Când orezul și legumele sunt gata, scoatem lipiile și le umplem cu ce cantitate dorim, adăugând și fasole, porumb, mozzarella, orez.

Punem lipiile cu compoziția într-o tava și le inchidem cu 2 scobitori fiecare și adăugăm mozzarella deasupra. Le băgăm la cuptor, la 150-170°C și le vom lăsa 5-7 min, până se rumenște mozzarella.

Am pregătit un sos cu iaurt grecesc 2%, amestecat cu ulei de măsline, zeama de lămâie, usturoi mărunțit/praf, verdețuri, sare, pătrunjel proaspat.

Note

Burrito vegetarian cu sos de iaurt