fbpx

Burrito vegetarian cu sos de iaurt

AutorNutritie Alexandra
DificultateÎncepător

Burrito vegetarian

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 180 g Ardei gras rosu
 350 g Dovlecel
 160 g Ceapa
 250 g Ciuperci champignon
 240 g Fasole rosie (conserva)
 125 g Orez (nefiert)
 Lipii
 140 g Mozzarella uscata sau mozzarella light

Mod de preparare:

1

Vom tăia legumele cubulețe, iar ceapa mărunt, pentru a pregăti totul într-o tigaie antiaderenta, sau într-o tigaie normală pe care o ungem cu putin ulei, folosind un șervețel.

Călim ceapa și fierbem orezul iar după ce am lăsat ceapa la călit, adăugăm restul legumelor și învârtim din când în când până ce legumele sunt gata.

Când orezul și legumele sunt gata, scoatem lipiile și le umplem cu ce cantitate dorim, adăugând și fasole, porumb, mozzarella, orez.

Punem lipiile cu compoziția într-o tava și le inchidem cu 2 scobitori fiecare și adăugăm mozzarella deasupra. Le băgăm la cuptor, la 150-170°C și le vom lăsa 5-7 min, până se rumenște mozzarella.

Am pregătit un sos cu iaurt grecesc 2%, amestecat cu ulei de măsline, zeama de lămâie, usturoi mărunțit/praf, verdețuri, sare, pătrunjel proaspat.

Ingrediente

 180 g Ardei gras rosu
 350 g Dovlecel
 160 g Ceapa
 250 g Ciuperci champignon
 240 g Fasole rosie (conserva)
 125 g Orez (nefiert)
 Lipii
 140 g Mozzarella uscata sau mozzarella light

Direcții

1

Vom tăia legumele cubulețe, iar ceapa mărunt, pentru a pregăti totul într-o tigaie antiaderenta, sau într-o tigaie normală pe care o ungem cu putin ulei, folosind un șervețel.

Călim ceapa și fierbem orezul iar după ce am lăsat ceapa la călit, adăugăm restul legumelor și învârtim din când în când până ce legumele sunt gata.

Când orezul și legumele sunt gata, scoatem lipiile și le umplem cu ce cantitate dorim, adăugând și fasole, porumb, mozzarella, orez.

Punem lipiile cu compoziția într-o tava și le inchidem cu 2 scobitori fiecare și adăugăm mozzarella deasupra. Le băgăm la cuptor, la 150-170°C și le vom lăsa 5-7 min, până se rumenște mozzarella.

Am pregătit un sos cu iaurt grecesc 2%, amestecat cu ulei de măsline, zeama de lămâie, usturoi mărunțit/praf, verdețuri, sare, pătrunjel proaspat.

Burrito vegetarian cu sos de iaurt