Un desert cu aspect de căciula lui Mos Crăciun..
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă ouăle, se bat gălbenușurile cu uleiul și apa.
Albușurile se bat cu sarea și zahărul, apoi se încorporează compoziția de gălbenuș și făina cernută împreună cu cacaua.
Compoziția se nivelează într-o tavă de 27X38 cm, tapetată cu hârtie de copt, se coace 18-20 de minute la 180˚C.
Pentru cremă mascarponele se amestecă cu zahărul pudră și semințele de vanilie, apoi se încorporează frișca bătută pe jumătate.
Crema se pune la rece pentru 30 de minute.
Blatul răcit se decupează cu o formă rotundă de 3 cm, se ornează cu câte o rozetă de cremă, apoi se pun deaspura căpșunele tăiate de cotoare.
În vârful căpșunelor se pun ciucuri din cremă.
Ingrediente
Indicații
Se separă ouăle, se bat gălbenușurile cu uleiul și apa.
Albușurile se bat cu sarea și zahărul, apoi se încorporează compoziția de gălbenuș și făina cernută împreună cu cacaua.
Compoziția se nivelează într-o tavă de 27X38 cm, tapetată cu hârtie de copt, se coace 18-20 de minute la 180˚C.
Pentru cremă mascarponele se amestecă cu zahărul pudră și semințele de vanilie, apoi se încorporează frișca bătută pe jumătate.
Crema se pune la rece pentru 30 de minute.
Blatul răcit se decupează cu o formă rotundă de 3 cm, se ornează cu câte o rozetă de cremă, apoi se pun deaspura căpșunele tăiate de cotoare.
În vârful căpșunelor se pun ciucuri din cremă.