Sunt perfecte pentru pranz rapid, pentru calatorii sau pentru copii mofturosi. Un fel de pizza impaturita, dar altfel.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat se amesteca faina, sarea si drojdia intr-un bol.
Se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga apa calduta.
Se amesteca la inceput cu o lingura de lemn pana se incorporeaza (se umezeste) toata faina.
Apoi se framanta pe blatul de lucru infainat pana se formeaza un aluat elastic și neted.
Bila de aluat se pune intr-un vas si se acopera, se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, aproximativ 30 de minute.
Cand aluatul a crescut, se imparte in 6 bucati egale (sau 4 daca le vreti mai mari).
Fiecare bucata de aluat se intinde in forma de cerc. Se intinde cu o lingura pasta de tomate pe toata suprafata, lasand o margine de 1 cm.
Se adauga mozzarella rasă si sunca felii sau cubulete mici.
Se impatureste in doua si se sigileaza bine, bine la margini cu o furculita pentru a evita scurgerea compozitiei.
Se ung cu ou batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand sunt rumene deasupra.
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat se amesteca faina, sarea si drojdia intr-un bol.
Se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga apa calduta.
Se amesteca la inceput cu o lingura de lemn pana se incorporeaza (se umezeste) toata faina.
Apoi se framanta pe blatul de lucru infainat pana se formeaza un aluat elastic și neted.
Bila de aluat se pune intr-un vas si se acopera, se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, aproximativ 30 de minute.
Cand aluatul a crescut, se imparte in 6 bucati egale (sau 4 daca le vreti mai mari).
Fiecare bucata de aluat se intinde in forma de cerc. Se intinde cu o lingura pasta de tomate pe toata suprafata, lasand o margine de 1 cm.
Se adauga mozzarella rasă si sunca felii sau cubulete mici.
Se impatureste in doua si se sigileaza bine, bine la margini cu o furculita pentru a evita scurgerea compozitiei.
Se ung cu ou batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand sunt rumene deasupra.