fbpx

Canele de bordeaux, cu rom

AutorKristina
DificultateIntermediar

Canele este o mică prăjitură caramelizată la exterior, a cărei coajă ușor crocantă ascunde un miez moale. Reușita acestui joc al texturilor este semnul unor canelate bune. Guillemette ne oferă rețeta clasică a acestei prăjituri, care nu cere decât un singur lucru : aluatul să fie preparat din ajun.

ShareSalvează
ProduceTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 oră 10 minsTimp Total1 oră 25 mins

Ingrediente:

Pentru circa 30 de canelate mici
 500 ml de lapte
 1 baton de vanilie
 30 g de unt
 2 ouă întregi
 2 gălbenușuri
 250 g de zahăr
 125 g de făină
 50 ml rom

Mod de preparare:

1

Turnați laptele într-o cratiță, adăugați batonul de vanilie tăiat în două, pe lungime, și dați într-un clocot. Luați de pe foc și scoateți batonul de vanilie, apoi adăugați untul bucățele și amestecați până se topește.

2

Frecați ouăle, gălbenușurile și zahărul într-un bol mare, apoi încorporați făina. Adăugați laptele, puțin câte puțin, și amestecați continuu ca să se încorporeze. Consistența aluatului trebuie să fie asemănătoare cu a aluatului pentru clătite. La urmă, adăugați romul, acoperiți bolul cu film alimentar și lăsați să se odihnească la frigider 12-24 de ore.

3

Încălziți cuptorul la 250˚C. Repartizați aluatul în forme de silicon canelate, pe care umpleți-le numai pe trei sfert. Băgați la cuptor și lăsați la copt timp de 10 minute, apoi micșorați temperatura cuptorului la 180˚C și continuați coacerea timp de 1 oră. La suprafață, canelatele trebuie să fie brune-închis. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească înainte de a le scoate din formă.

4

Folosiți forme din silicon de foarte bună calitate; rezultatul va fi la fel de reușit și cu forme tradiționale din aramă..., dar se vor scoate din formă mult mai ușor!
Mâncați prăjiturile în aceeași zi, ca să profitași de textura lor crocantă.

Ingrediente

Pentru circa 30 de canelate mici
 500 ml de lapte
 1 baton de vanilie
 30 g de unt
 2 ouă întregi
 2 gălbenușuri
 250 g de zahăr
 125 g de făină
 50 ml rom

Direcții

1

Turnați laptele într-o cratiță, adăugați batonul de vanilie tăiat în două, pe lungime, și dați într-un clocot. Luați de pe foc și scoateți batonul de vanilie, apoi adăugați untul bucățele și amestecați până se topește.

2

Frecați ouăle, gălbenușurile și zahărul într-un bol mare, apoi încorporați făina. Adăugați laptele, puțin câte puțin, și amestecați continuu ca să se încorporeze. Consistența aluatului trebuie să fie asemănătoare cu a aluatului pentru clătite. La urmă, adăugați romul, acoperiți bolul cu film alimentar și lăsați să se odihnească la frigider 12-24 de ore.

3

Încălziți cuptorul la 250˚C. Repartizați aluatul în forme de silicon canelate, pe care umpleți-le numai pe trei sfert. Băgați la cuptor și lăsați la copt timp de 10 minute, apoi micșorați temperatura cuptorului la 180˚C și continuați coacerea timp de 1 oră. La suprafață, canelatele trebuie să fie brune-închis. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească înainte de a le scoate din formă.

4

Folosiți forme din silicon de foarte bună calitate; rezultatul va fi la fel de reușit și cu forme tradiționale din aramă..., dar se vor scoate din formă mult mai ușor!
Mâncați prăjiturile în aceeași zi, ca să profitași de textura lor crocantă.

Canele de bordeaux, cu rom