fbpx

Caprese & Anchois Pizza

AutorAnne-Marie S.S.
DificultateIntermediar

O optiune de cina rapida si sofisticata.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

Blat :
 250 g faina de pizza (550)
 150 ml apa calduta
 3 g sare
 5 g drojdie uscata
 1 linguri(ă) ulei de masline extravirgin
Topping :
 56 achois in ulei
 150 g mozzarella Fresca
 100 g feta de capra
 100 g rosii cherry
 100 g masline fara samburi
 70 g sos de rosii cu busuioc

Mod de preparare:

1

Se adauga toate ingredietele intr-un bol si se amesteca pana la incorporarea completa a fainii (nu se framanta). Aluatul obtinut se intinde pe o hartie de copt cu mainile unse cu ulei de masline, lasand o zona mai groasa de 1.5cm la marginea aluatului.

2

Se intinde sosul pana la marginea groasa si se acopera cu mozzarella. Se continua cu feta de capra, rosiile feliate, maslinele si anchois.

3

Se incinge cuptorul la 220°C, apoi se scade temperatura la 200°C (cu ventilatie) si se baga pizza in cuptor pentru maximum 12 minute (pana se topeste mozzarella si marginea aluatului devine aurie si pufoasa).

4

Se scoate si se lasa trei minute la racit inainte de a se servi.

Ingrediente

Blat :
 250 g faina de pizza (550)
 150 ml apa calduta
 3 g sare
 5 g drojdie uscata
 1 linguri(ă) ulei de masline extravirgin
Topping :
 56 achois in ulei
 150 g mozzarella Fresca
 100 g feta de capra
 100 g rosii cherry
 100 g masline fara samburi
 70 g sos de rosii cu busuioc

Direcții

1

Se adauga toate ingredietele intr-un bol si se amesteca pana la incorporarea completa a fainii (nu se framanta). Aluatul obtinut se intinde pe o hartie de copt cu mainile unse cu ulei de masline, lasand o zona mai groasa de 1.5cm la marginea aluatului.

2

Se intinde sosul pana la marginea groasa si se acopera cu mozzarella. Se continua cu feta de capra, rosiile feliate, maslinele si anchois.

3

Se incinge cuptorul la 220°C, apoi se scade temperatura la 200°C (cu ventilatie) si se baga pizza in cuptor pentru maximum 12 minute (pana se topeste mozzarella si marginea aluatului devine aurie si pufoasa).

4

Se scoate si se lasa trei minute la racit inainte de a se servi.

Caprese & Anchois Pizza