Caprese & Anchois Pizza

AutorAnne-Marie S.S.
DificultateIntermediar

O optiune de cina rapida si sofisticata.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

Blat :
 250 gr faina de pizza (550)
 150 ml apa calduta
 3 gr sare
 5 gr drojdie uscata
 1 tbsp ulei de masline extravirgin
Topping :
 56 achois in ulei
 150 gr mozzarella Fresca
 100 gr feta de capra
 100 gr rosii cherry
 100 gr masline fara samburi
 70 gr sos de rosii cu busuioc

Mod de preparare:

1

Se adauga toate ingredietele intr-un bol si se amesteca pana la incorporarea completa a fainii (nu se framanta). Aluatul obtinut se intinde pe o hartie de copt cu mainile unse cu ulei de masline, lasand o zona mai groasa de 1.5cm la marginea aluatului.

2

Se intinde sosul pana la marginea groasa si se acopera cu mozzarella. Se continua cu feta de capra, rosiile feliate, maslinele si anchois.

3

Se incinge cuptorul la 220°C, apoi se scade temperatura la 200°C (cu ventilatie) si se baga pizza in cuptor pentru maximum 12 minute (pana se topeste mozzarella si marginea aluatului devine aurie si pufoasa).

4

Se scoate si se lasa trei minute la racit inainte de a se servi.

Ingrediente

Blat :
 250 gr faina de pizza (550)
 150 ml apa calduta
 3 gr sare
 5 gr drojdie uscata
 1 tbsp ulei de masline extravirgin
Topping :
 56 achois in ulei
 150 gr mozzarella Fresca
 100 gr feta de capra
 100 gr rosii cherry
 100 gr masline fara samburi
 70 gr sos de rosii cu busuioc

Indicații

1

Se adauga toate ingredietele intr-un bol si se amesteca pana la incorporarea completa a fainii (nu se framanta). Aluatul obtinut se intinde pe o hartie de copt cu mainile unse cu ulei de masline, lasand o zona mai groasa de 1.5cm la marginea aluatului.

2

Se intinde sosul pana la marginea groasa si se acopera cu mozzarella. Se continua cu feta de capra, rosiile feliate, maslinele si anchois.

3

Se incinge cuptorul la 220°C, apoi se scade temperatura la 200°C (cu ventilatie) si se baga pizza in cuptor pentru maximum 12 minute (pana se topeste mozzarella si marginea aluatului devine aurie si pufoasa).

4

Se scoate si se lasa trei minute la racit inainte de a se servi.

Caprese & Anchois Pizza