Spaghete carbonara by Cristina

Autorcristinaxoo__
DificultateÎncepător

Există multe variante în care putem prepara pastele carbonara, unele autentice, altele mai puțin, vă voi prezenta o variantă autentică, ușor de făcut în izolare și gustoasă.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 100 gr spaghete
 2 gălbenușuri
 50 gr kaizer
 80 gr parmezan
 unt
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Se pune apa la fiert, iar când fierbe se adaugă spaghetele, o lingură de sare și un cub de unt și se amestecă din când în când ca să nu se lipească.

2

Între timp, tăiem kaizerul bucăți mici și îl punem la prăjit într-o tigaie cu unt până acesta devine crocant.

3

Separăm ouăle și punem gălbenușurile într-un bol încăpător. Peste ele adăugăm sare, piper, parmezanul și 50 de ml din apa pastelor, apoi amestecăm totul bine.

4

Jumătate din kaizerul prăjit îl punem peste gălbenușurile amestecate, iar cealaltă jumătate o vom adăuga mai tărziu. Strecurăm pastele și le punem peste gălbenușuri amestecând bine pentru a obține un sos cremos. Adăugăm și restul kaizerului și amestecăm. Peste putem adăuga parmezan.

Ingrediente

 100 gr spaghete
 2 gălbenușuri
 50 gr kaizer
 80 gr parmezan
 unt
 sare
 piper

Indicații

1

Se pune apa la fiert, iar când fierbe se adaugă spaghetele, o lingură de sare și un cub de unt și se amestecă din când în când ca să nu se lipească.

2

Între timp, tăiem kaizerul bucăți mici și îl punem la prăjit într-o tigaie cu unt până acesta devine crocant.

3

Separăm ouăle și punem gălbenușurile într-un bol încăpător. Peste ele adăugăm sare, piper, parmezanul și 50 de ml din apa pastelor, apoi amestecăm totul bine.

4

Jumătate din kaizerul prăjit îl punem peste gălbenușurile amestecate, iar cealaltă jumătate o vom adăuga mai tărziu. Strecurăm pastele și le punem peste gălbenușuri amestecând bine pentru a obține un sos cremos. Adăugăm și restul kaizerului și amestecăm. Peste putem adăuga parmezan.

Spaghete carbonara by Cristina