Carne de porc in sos de mustar, miere si vin rosu

AutorSoare Elena
DificultateAvansat

O reteta care va face carnea foarte frageda.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 15 minuteTimp de preparare2 ore 10 minuteTimp total4 ore 25 minute

Ingrediente:

 1 kg cotlet de porc
 500 ml vin rosu
 2 tbsp miere
 2 tbsp ulei de masline
 1 rosie
 1 ceapa rosie
 3 ardei iutei
 200 gr pastrama afumata crud uscata
 1 tsp usturoi pudra
 1 tsp sare afumata
 1 tsp boia iute
 1 tsp mustar iute
 1 tsp boabe de mustar
 piper dupa gust
 2 tbsp sos barbeque
 1 tbsp condiment universal pentru carne
 1 tbsp condiment indian
 1 tsp ceapa granulata
 1 tsp patrunjel uscat
 5 catei de usturoi

Mod de preparare:

1

Punem carnea de porc intr-o tava si o crestam putin.

2

Turnam vinul si uleiul de masline peste ea.

3

Apoi incepem sa o asezonam: punem piperul, boiaua iute, condimentul universal pentru carne, condimentul indian, ceapa granulata, usturoiul pudra, sarea afumata, patrunjelul uscat.

4

Dupa ce am asezonat carnea cu condimentele specificate mai sus, adaugam sosul barbeque, mierea, mustarul si boabele de mustar si masam cateva minute carnea.

5

Punem in tava ardeii iuti, rosia, ceapa taiate fasii si usturoiul rondele.

6

Lasam carnea la marinat in frigider pentru 2 ore.

7

Dupa cele 2 ore scoatem tava din frigider si punem pastrama taiata fasii peste carne.

8

Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 2 ore la 180°C cu folie de aluminiu deasupra.

9

La fiecare jumatate de ora scoatem carnea si turnam sos peste ea. In ultima jumatate de ora scoatem folia de aluminiu.

Ingrediente

 1 kg cotlet de porc
 500 ml vin rosu
 2 tbsp miere
 2 tbsp ulei de masline
 1 rosie
 1 ceapa rosie
 3 ardei iutei
 200 gr pastrama afumata crud uscata
 1 tsp usturoi pudra
 1 tsp sare afumata
 1 tsp boia iute
 1 tsp mustar iute
 1 tsp boabe de mustar
 piper dupa gust
 2 tbsp sos barbeque
 1 tbsp condiment universal pentru carne
 1 tbsp condiment indian
 1 tsp ceapa granulata
 1 tsp patrunjel uscat
 5 catei de usturoi

Indicații

1

Punem carnea de porc intr-o tava si o crestam putin.

2

Turnam vinul si uleiul de masline peste ea.

3

Apoi incepem sa o asezonam: punem piperul, boiaua iute, condimentul universal pentru carne, condimentul indian, ceapa granulata, usturoiul pudra, sarea afumata, patrunjelul uscat.

4

Dupa ce am asezonat carnea cu condimentele specificate mai sus, adaugam sosul barbeque, mierea, mustarul si boabele de mustar si masam cateva minute carnea.

5

Punem in tava ardeii iuti, rosia, ceapa taiate fasii si usturoiul rondele.

6

Lasam carnea la marinat in frigider pentru 2 ore.

7

Dupa cele 2 ore scoatem tava din frigider si punem pastrama taiata fasii peste carne.

8

Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 2 ore la 180°C cu folie de aluminiu deasupra.

9

La fiecare jumatate de ora scoatem carnea si turnam sos peste ea. In ultima jumatate de ora scoatem folia de aluminiu.

Carne de porc in sos de mustar, miere si vin rosu