fbpx

Carne de porc in sos de mustar, miere si vin rosu

AutorSoare Elena
DificultateAvansat

O reteta care va face carnea foarte frageda.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 15 minsTimp de gătire / răcire2 ore 10 minsTimp Total4 ore 25 mins

Ingrediente:

 1 kg cotlet de porc
 500 ml vin rosu
 2 linguri(ă) miere
 2 linguri(ă) ulei de masline
 1 rosie
 1 ceapa rosie
 3 ardei iutei
 200 g pastrama afumata crud uscata
 1 linguriță(e) usturoi pudra
 1 linguriță(e) sare afumata
 1 linguriță(e) boia iute
 1 linguriță(e) mustar iute
 1 linguriță(e) boabe de mustar
 piper dupa gust
 2 linguri(ă) sos barbeque
 1 linguri(ă) condiment universal pentru carne
 1 linguri(ă) condiment indian
 1 linguriță(e) ceapa granulata
 1 linguriță(e) patrunjel uscat
 5 catei de usturoi

Mod de preparare:

1

Punem carnea de porc intr-o tava si o crestam putin.

2

Turnam vinul si uleiul de masline peste ea.

3

Apoi incepem sa o asezonam: punem piperul, boiaua iute, condimentul universal pentru carne, condimentul indian, ceapa granulata, usturoiul pudra, sarea afumata, patrunjelul uscat.

4

Dupa ce am asezonat carnea cu condimentele specificate mai sus, adaugam sosul barbeque, mierea, mustarul si boabele de mustar si masam cateva minute carnea.

5

Punem in tava ardeii iuti, rosia, ceapa taiate fasii si usturoiul rondele.

6

Lasam carnea la marinat in frigider pentru 2 ore.

7

Dupa cele 2 ore scoatem tava din frigider si punem pastrama taiata fasii peste carne.

8

Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 2 ore la 180°C cu folie de aluminiu deasupra.

9

La fiecare jumatate de ora scoatem carnea si turnam sos peste ea. In ultima jumatate de ora scoatem folia de aluminiu.

Ingrediente

 1 kg cotlet de porc
 500 ml vin rosu
 2 linguri(ă) miere
 2 linguri(ă) ulei de masline
 1 rosie
 1 ceapa rosie
 3 ardei iutei
 200 g pastrama afumata crud uscata
 1 linguriță(e) usturoi pudra
 1 linguriță(e) sare afumata
 1 linguriță(e) boia iute
 1 linguriță(e) mustar iute
 1 linguriță(e) boabe de mustar
 piper dupa gust
 2 linguri(ă) sos barbeque
 1 linguri(ă) condiment universal pentru carne
 1 linguri(ă) condiment indian
 1 linguriță(e) ceapa granulata
 1 linguriță(e) patrunjel uscat
 5 catei de usturoi

Direcții

1

Punem carnea de porc intr-o tava si o crestam putin.

2

Turnam vinul si uleiul de masline peste ea.

3

Apoi incepem sa o asezonam: punem piperul, boiaua iute, condimentul universal pentru carne, condimentul indian, ceapa granulata, usturoiul pudra, sarea afumata, patrunjelul uscat.

4

Dupa ce am asezonat carnea cu condimentele specificate mai sus, adaugam sosul barbeque, mierea, mustarul si boabele de mustar si masam cateva minute carnea.

5

Punem in tava ardeii iuti, rosia, ceapa taiate fasii si usturoiul rondele.

6

Lasam carnea la marinat in frigider pentru 2 ore.

7

Dupa cele 2 ore scoatem tava din frigider si punem pastrama taiata fasii peste carne.

8

Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 2 ore la 180°C cu folie de aluminiu deasupra.

9

La fiecare jumatate de ora scoatem carnea si turnam sos peste ea. In ultima jumatate de ora scoatem folia de aluminiu.

Carne de porc in sos de mustar, miere si vin rosu