fbpx

Carrot-Banana Bread

AutorAntonia Kovacs
DificultateÎncepător

O varianta vegana ,total sanatoasa pentru iubitorii de "banana bread".

ShareSalvează
Produce6 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 200 g faina de orez/ovaz/hrisca (de preferat fara gluten)
 1 banana mare (zdrobita)
 1 morcov mare (trecut prin razatoare)
 2 miere/sirop de artar
 1 linguri(ă) ulei de cocos
 2 fulgi de cocos
 1 linguriță(e) esenta vanilie
 1 linguriță(e) scortisoara
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ¾ linguriță(e) praf de copt
 ¾ linguriță(e) sare
 200 ml lapte de migdale sau apa de cocos (optional, necesar doar pentru omogenizarea compozitiei)

Mod de preparare:

1

Pune toate ingredientele lichide-solide (inclusiv banana si morcovul) intr-un bol si amesteca-le. Peste compozitia obtinuta adauga treptat ingredientele uscate, omogenizand-o.

2

Foloseste uleiul de cocos si o lingurita de faina la tapetarea formei pentru copt (forma ideala pentru cantitatile ingredientelor mentionate este de 18cm in diametru).
Dupa ce tava/forma e pregatita, pune-o in cuptorul preincalzit (180°C) timp de 35minute. Daca cele 35' au expirat, verifica cu o scobitoare daca aluatul e copt bine.

Ingrediente

 200 g faina de orez/ovaz/hrisca (de preferat fara gluten)
 1 banana mare (zdrobita)
 1 morcov mare (trecut prin razatoare)
 2 miere/sirop de artar
 1 linguri(ă) ulei de cocos
 2 fulgi de cocos
 1 linguriță(e) esenta vanilie
 1 linguriță(e) scortisoara
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ¾ linguriță(e) praf de copt
 ¾ linguriță(e) sare
 200 ml lapte de migdale sau apa de cocos (optional, necesar doar pentru omogenizarea compozitiei)

Direcții

1

Pune toate ingredientele lichide-solide (inclusiv banana si morcovul) intr-un bol si amesteca-le. Peste compozitia obtinuta adauga treptat ingredientele uscate, omogenizand-o.

2

Foloseste uleiul de cocos si o lingurita de faina la tapetarea formei pentru copt (forma ideala pentru cantitatile ingredientelor mentionate este de 18cm in diametru).
Dupa ce tava/forma e pregatita, pune-o in cuptorul preincalzit (180°C) timp de 35minute. Daca cele 35' au expirat, verifica cu o scobitoare daca aluatul e copt bine.

Carrot-Banana Bread