Cel mai bun carrot cake pe care l-am mancat vreodata! Fiind o mare iubitoare a acestei prajituri atat eu cat si sotul meu, am cautat multa vreme o reteta care sa fie pe gustul nostru si intr-un final am gasit-o, direct de la ,,mama ei"
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti doua tavi rotunde cu diametru de aproximativ 25 cm cu unt ( sau imbracati in hartie de copt ). Daca nu aveti doua tavi la fel puteti folosi una singura pe rand pentru a coace doua blaturi. Optiunea a doua ar fi sa coaceti un singur blat intr-o tava dreptunghiulara si sa il taiati in doua parti egale.
Puneti la blender ananasul din compot intrucat in reteta este nevoie de el facut piure. In reteta originala se mentiona fie piure de ananas fie sos de mere insa cum nu se gaseste atat de des la noi, eu am folosit ananas de fiecare data.
Intr-un bol mare amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara sarea.
Intr-un alt bol amestecati cele lichide respectiv uleiul, ouale, piure-ul de ananas, esenta de vanilie. Adaugati treptat zaharul alb si cel brun. Dupa ce zaharul s-a topit puteti incepe sa incorporati amestecul cu faina de mai devreme.
Impartiti compozitia astfel formata in doua tavi. Coaceti blaturile la 180 de grade timp de 30-35 de minute, verificand din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt in centru. Atentie sa nu in coaceti pana devine foarte uscat! La aceasta reteta blatul ramane pufos si bine insiropat.
Pentru crema de branza mixati crema Philadelphia pana devine omogena, adaugand cate o bucatica din untul la temperatura camerei. Puneti zaharul pudra treptat, amestecand pana acesta se incorporeaza in crema fara sa ramana cocoloase. La final adaugati esenta de vanilie.
Puneti jumatate din compozitia de crema intre cele doua blaturi, cu restul invelind intreg tortul. La final puteti orna cu nuci, portocale, batoane de scortisoara etc insa in mod obisnuit se serveste doar cu icing-ul de branza deasupra.
Ingrediente
Indicații
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti doua tavi rotunde cu diametru de aproximativ 25 cm cu unt ( sau imbracati in hartie de copt ). Daca nu aveti doua tavi la fel puteti folosi una singura pe rand pentru a coace doua blaturi. Optiunea a doua ar fi sa coaceti un singur blat intr-o tava dreptunghiulara si sa il taiati in doua parti egale.
Puneti la blender ananasul din compot intrucat in reteta este nevoie de el facut piure. In reteta originala se mentiona fie piure de ananas fie sos de mere insa cum nu se gaseste atat de des la noi, eu am folosit ananas de fiecare data.
Intr-un bol mare amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara sarea.
Intr-un alt bol amestecati cele lichide respectiv uleiul, ouale, piure-ul de ananas, esenta de vanilie. Adaugati treptat zaharul alb si cel brun. Dupa ce zaharul s-a topit puteti incepe sa incorporati amestecul cu faina de mai devreme.
Impartiti compozitia astfel formata in doua tavi. Coaceti blaturile la 180 de grade timp de 30-35 de minute, verificand din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt in centru. Atentie sa nu in coaceti pana devine foarte uscat! La aceasta reteta blatul ramane pufos si bine insiropat.
Pentru crema de branza mixati crema Philadelphia pana devine omogena, adaugand cate o bucatica din untul la temperatura camerei. Puneti zaharul pudra treptat, amestecand pana acesta se incorporeaza in crema fara sa ramana cocoloase. La final adaugati esenta de vanilie.
Puneti jumatate din compozitia de crema intre cele doua blaturi, cu restul invelind intreg tortul. La final puteti orna cu nuci, portocale, batoane de scortisoara etc insa in mod obisnuit se serveste doar cu icing-ul de branza deasupra.