Carrot cake

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Se face ușor și este foarte bun și aromat.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 200 gr făină
 1 tsp bicarbonat
 5 gr praf de copt
 1 tsp scorțișoară
 ½ tsp nucșoară
 1 tsp sare
 100 ml ulei
 70 gr zahăr alb
 70 gr zahăr brun
 3 ouă
 200 gr morcov
 100 gr nuci
Pentru crema :
 100 gr brânză de vaci
 20 gr zahăr pudră
 70 gr smântână
 esență de vanilie/portocală

Mod de preparare:

1

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și nucșoara.

2

Separat într-un bol se bat ouăle cu praful de sare și zahărul până devin spumoase, după care se adaugă uleiul și se mixează. Când s-au omogenizat adăugăm morcovul răzuit și treptat încorporăm făina.

3

Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem în cuptorul preîncălzit la 180˚C și coacem pentru aproximativ 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.

4

Blenduim brânza cu zahărul până devine cremoasă.

5

Separat mixăm smântâna și o încorporăm peste brânză cu mișcări ușoare, adăugând și esența.

6

Întindem crema peste prăjitura rece.

Ingrediente

 200 gr făină
 1 tsp bicarbonat
 5 gr praf de copt
 1 tsp scorțișoară
 ½ tsp nucșoară
 1 tsp sare
 100 ml ulei
 70 gr zahăr alb
 70 gr zahăr brun
 3 ouă
 200 gr morcov
 100 gr nuci
Pentru crema :
 100 gr brânză de vaci
 20 gr zahăr pudră
 70 gr smântână
 esență de vanilie/portocală

Indicații

1

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și nucșoara.

2

Separat într-un bol se bat ouăle cu praful de sare și zahărul până devin spumoase, după care se adaugă uleiul și se mixează. Când s-au omogenizat adăugăm morcovul răzuit și treptat încorporăm făina.

3

Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem în cuptorul preîncălzit la 180˚C și coacem pentru aproximativ 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.

4

Blenduim brânza cu zahărul până devine cremoasă.

5

Separat mixăm smântâna și o încorporăm peste brânză cu mișcări ușoare, adăugând și esența.

6

Întindem crema peste prăjitura rece.

Carrot cake