fbpx

Carrot cake

AutorSoare Elena
DificultateAvansat

O rețetă de carrot cake delicioasă!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire4 ore 40 minsTimp Total5 ore 10 mins

Ingrediente:

Blatul
 250 g făină
 340 g morcovi rași
 200 g zahăr
 240 ml ulei
 200 g ananas din compot
 4 ouă
 1 linguriță(e) scortișoară ceylon
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 2 linguriță(e) esență de vanilie
 un praf de sare
Crema
 100 g unt
 300 g cremă de brânză
 200 ml smântână pentru frișcă
 100 g zahăr pudră
 1 linguriță(e) suc de lămâie
Pentru ornat
 30 g alune mărunțite

Mod de preparare:

Blatul
1

Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara Ceylon și sarea.

2

Cu ajutorul mixerului se bat ouăle circa 2 minute, se adaugă apoi zahărul și esența de vanilie și se bat 2 minute, pe viteză mare până când se deschide compoziția la culoare.

3

Se adaugă treptat uleiul până se încorporează, apoi se adaugă ananasul tocat și morcovii rași.

4

Se încorporează treptat și amestecul de făină.

5

Se pune compoziția într-o tavă specială pentru tort și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru o oră.

Crema
6

Se bate untul la temperatura camerei cu ajutorul unui mixer pentru 2 minute, după care adăugăm zahărul pudră și mai amestecăm pentru 2 minute.

7

Adăugăm sucul de lămâie, amestecăm pentru 2 minute, apoi adăugăm crema de brânză, la temperatura camerei, treptat până când se încorporează.

8

În alt bol cu ajutorul mixerului batem smântâna pentru frișcă și când este gata se încorporează treptat în cealaltă compoziție.

Asamblare tort
9

După ce se lasă tortul câteva ore la răcit începem să îl asamblăm. L-am tăiat în două și cu ajutorul unui poș am distribuit crema pe toată suprafața tortului (îl puteți orna după cum doriți). L-am ornat cu alune mărunțite.

Ingrediente

Blatul
 250 g făină
 340 g morcovi rași
 200 g zahăr
 240 ml ulei
 200 g ananas din compot
 4 ouă
 1 linguriță(e) scortișoară ceylon
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 2 linguriță(e) esență de vanilie
 un praf de sare
Crema
 100 g unt
 300 g cremă de brânză
 200 ml smântână pentru frișcă
 100 g zahăr pudră
 1 linguriță(e) suc de lămâie
Pentru ornat
 30 g alune mărunțite

Direcții

Blatul
1

Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara Ceylon și sarea.

2

Cu ajutorul mixerului se bat ouăle circa 2 minute, se adaugă apoi zahărul și esența de vanilie și se bat 2 minute, pe viteză mare până când se deschide compoziția la culoare.

3

Se adaugă treptat uleiul până se încorporează, apoi se adaugă ananasul tocat și morcovii rași.

4

Se încorporează treptat și amestecul de făină.

5

Se pune compoziția într-o tavă specială pentru tort și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru o oră.

Crema
6

Se bate untul la temperatura camerei cu ajutorul unui mixer pentru 2 minute, după care adăugăm zahărul pudră și mai amestecăm pentru 2 minute.

7

Adăugăm sucul de lămâie, amestecăm pentru 2 minute, apoi adăugăm crema de brânză, la temperatura camerei, treptat până când se încorporează.

8

În alt bol cu ajutorul mixerului batem smântâna pentru frișcă și când este gata se încorporează treptat în cealaltă compoziție.

Asamblare tort
9

După ce se lasă tortul câteva ore la răcit începem să îl asamblăm. L-am tăiat în două și cu ajutorul unui poș am distribuit crema pe toată suprafața tortului (îl puteți orna după cum doriți). L-am ornat cu alune mărunțite.

Carrot cake