Carrot cake cu Earl Grey e cea mai bună rețetă de carrot cake pe care o să o mănânci vreodată! Dulceața morcovilor e condimentată de scorțișoară, nucșoară, cardamom, iar gustul de portocală și ceaiul Earl Grey completează toate aromele. Cu un blat zemos, cu o cremă fină și cu arome deosebite, rețeta e potrivită pentru ocazii speciale sau pentru un mic răsfăț.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă cu mixerul zahărul și uleiul până rezultă o cremă pufoasă și adaugă ouăle unul câte unul. Aromează cu esență de vanilie și de portocale.
Rade morcovii pe răzătoarea măruntă și adaugă-i în cremă, împreună cu puțină coajă de portocală rasă.
Cerne peste cremă făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, cardamon-ul și nucșoara și amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.
Tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt și pune în ea jumătate din crema de morcovi, iar apoi dă la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Mai apoi coace și cel de-al 2-lea blat.
Stoarce o portocală și pune la foc sucul de portocală cu 50 de grame de zahăr și 2 linguri de unt. Când fierbe ia de pe foc.
Când scoți blaturile de la cuptor, fă găuri aleatoriu prin blat cu ajutorul unei scobitoare, iar apoi însiropează fiecare blat cu jumătate din siropul de portocală și lasă-le să se răcească.
Amestecă bine untul și zahărul, să rezulte o cremă pufoasă. Adaugă treptat crema de brânză, iar apoi aromează cu esență de portocală și golește conținutul a 3 pliculețe de ceai Earl Grey (dacă frunzele de ceai sunt prea mari, mărunțește-le puțin).
Asamblează tortul și pune jumătate din cremă între cele două blaturi, iar cu cealaltă jumătate ornează exteriorul. Presară și puțină nucă de decor și servește! Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Amestecă cu mixerul zahărul și uleiul până rezultă o cremă pufoasă și adaugă ouăle unul câte unul. Aromează cu esență de vanilie și de portocale.
Rade morcovii pe răzătoarea măruntă și adaugă-i în cremă, împreună cu puțină coajă de portocală rasă.
Cerne peste cremă făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, cardamon-ul și nucșoara și amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.
Tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt și pune în ea jumătate din crema de morcovi, iar apoi dă la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Mai apoi coace și cel de-al 2-lea blat.
Stoarce o portocală și pune la foc sucul de portocală cu 50 de grame de zahăr și 2 linguri de unt. Când fierbe ia de pe foc.
Când scoți blaturile de la cuptor, fă găuri aleatoriu prin blat cu ajutorul unei scobitoare, iar apoi însiropează fiecare blat cu jumătate din siropul de portocală și lasă-le să se răcească.
Amestecă bine untul și zahărul, să rezulte o cremă pufoasă. Adaugă treptat crema de brânză, iar apoi aromează cu esență de portocală și golește conținutul a 3 pliculețe de ceai Earl Grey (dacă frunzele de ceai sunt prea mari, mărunțește-le puțin).
Asamblează tortul și pune jumătate din cremă între cele două blaturi, iar cu cealaltă jumătate ornează exteriorul. Presară și puțină nucă de decor și servește! Poftă bună!