Carrot Cake

AutorLaura
DificultateIntermediar

Cel mai bun carrot cake pe care l-am mancat vreodata! Fiind o mare iubitoare a acestei prajituri atat eu cat si sotul meu, am cautat multa vreme o reteta care sa fie pe gustul nostru si intr-un final am gasit-o, direct de la ,,mama ei"

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru blat
 250 gr faina
 2 tbsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 tbsp scortisoara
 ½ tsp sare
 180 ml ulei
 4 oua mari
 300 gr zahar brun
 100 gr zahar alb
 125 gr ananas din compot
 1 tsp esenta de vanilie
 300 gr morcov ras
 Optional un pumn de nuci sau stafide daca va plac in prajituri
Pentru crema de branza
 250 gr crema de branza Philadelphia
 115 gr unt nesarat
 240 gr zahar pudra
 1 tsp esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti doua tavi rotunde cu diametru de aproximativ 25 cm cu unt ( sau imbracati in hartie de copt ). Daca nu aveti doua tavi la fel puteti folosi una singura pe rand pentru a coace doua blaturi. Optiunea a doua ar fi sa coaceti un singur blat intr-o tava dreptunghiulara si sa il taiati in doua parti egale.

2

Puneti la blender ananasul din compot intrucat in reteta este nevoie de el facut piure. In reteta originala se mentiona fie piure de ananas fie sos de mere insa cum nu se gaseste atat de des la noi, eu am folosit ananas de fiecare data.

3

Intr-un bol mare amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara sarea.

4

Intr-un alt bol amestecati cele lichide respectiv uleiul, ouale, piure-ul de ananas, esenta de vanilie. Adaugati treptat zaharul alb si cel brun. Dupa ce zaharul s-a topit puteti incepe sa incorporati amestecul cu faina de mai devreme.

5

Impartiti compozitia astfel formata in doua tavi. Coaceti blaturile la 180 de grade timp de 30-35 de minute, verificand din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt in centru. Atentie sa nu in coaceti pana devine foarte uscat! La aceasta reteta blatul ramane pufos si bine insiropat.

6

Pentru crema de branza mixati crema Philadelphia pana devine omogena, adaugand cate o bucatica din untul la temperatura camerei. Puneti zaharul pudra treptat, amestecand pana acesta se incorporeaza in crema fara sa ramana cocoloase. La final adaugati esenta de vanilie.

7

Puneti jumatate din compozitia de crema intre cele doua blaturi, cu restul invelind intreg tortul. La final puteti orna cu nuci, portocale, batoane de scortisoara etc insa in mod obisnuit se serveste doar cu icing-ul de branza deasupra.

Ingrediente

Pentru blat
 250 gr faina
 2 tbsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 tbsp scortisoara
 ½ tsp sare
 180 ml ulei
 4 oua mari
 300 gr zahar brun
 100 gr zahar alb
 125 gr ananas din compot
 1 tsp esenta de vanilie
 300 gr morcov ras
 Optional un pumn de nuci sau stafide daca va plac in prajituri
Pentru crema de branza
 250 gr crema de branza Philadelphia
 115 gr unt nesarat
 240 gr zahar pudra
 1 tsp esenta de vanilie

Indicații

1

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti doua tavi rotunde cu diametru de aproximativ 25 cm cu unt ( sau imbracati in hartie de copt ). Daca nu aveti doua tavi la fel puteti folosi una singura pe rand pentru a coace doua blaturi. Optiunea a doua ar fi sa coaceti un singur blat intr-o tava dreptunghiulara si sa il taiati in doua parti egale.

2

Puneti la blender ananasul din compot intrucat in reteta este nevoie de el facut piure. In reteta originala se mentiona fie piure de ananas fie sos de mere insa cum nu se gaseste atat de des la noi, eu am folosit ananas de fiecare data.

3

Intr-un bol mare amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara sarea.

4

Intr-un alt bol amestecati cele lichide respectiv uleiul, ouale, piure-ul de ananas, esenta de vanilie. Adaugati treptat zaharul alb si cel brun. Dupa ce zaharul s-a topit puteti incepe sa incorporati amestecul cu faina de mai devreme.

5

Impartiti compozitia astfel formata in doua tavi. Coaceti blaturile la 180 de grade timp de 30-35 de minute, verificand din cand in cand cu o scobitoare daca s-a copt in centru. Atentie sa nu in coaceti pana devine foarte uscat! La aceasta reteta blatul ramane pufos si bine insiropat.

6

Pentru crema de branza mixati crema Philadelphia pana devine omogena, adaugand cate o bucatica din untul la temperatura camerei. Puneti zaharul pudra treptat, amestecand pana acesta se incorporeaza in crema fara sa ramana cocoloase. La final adaugati esenta de vanilie.

7

Puneti jumatate din compozitia de crema intre cele doua blaturi, cu restul invelind intreg tortul. La final puteti orna cu nuci, portocale, batoane de scortisoara etc insa in mod obisnuit se serveste doar cu icing-ul de branza deasupra.

Note

Carrot Cake