fbpx

Cartofi crocanti zdrobiti cu unt rumenit, usturoi si parmezan

AutorEdvin
DificultateÎncepător

O reteta de cartofi delicioasa! cu siguranta o sa va placa!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 3 unt topit
 1 kg cartofi
 4 catei usturoi tocat
 10 ml ulei
 1 linguriță(e) patrunjel uscat
 4 parmezan
 sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Asezati cartofii intr-o oala mare cu apa cu sare. Aduceti la fierbere; gatiti timp de 30-35 de minute sau pana cand se introduce furculita usor in cartof. Se scurge bine.

2

Aranjati cartofii pe foaie si folositi un tocator de cartofi pentru a aplatiza usor cartofii intr-o singura bucata (nu prea tare sau vor ajunge la piure).

3

Pulverizam cartofii cu ulei de masline cu ajutorul unui spray.

4

Intr-o cratita punem untul si il lasam 5 minute, pana se rumeneste. Se amesteca impreuna cu untul, usturoiul si patrunjelul. Se toarna amestecul peste fiecare cartof. Presarati sare si piper si pulverizati usor cu ulei de masline spray.

5

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C si ii tinem pana cand devin aurii si crocanti (aproximativ 10-15 minute). Scoateti din cuptor, presarati parmezan si reveniti la cuptor pana cand branza este topita.

6

Pentru servire, condimentati cu putina sare si patrunjel in plus si serviti imediat.

Ingrediente

 3 unt topit
 1 kg cartofi
 4 catei usturoi tocat
 10 ml ulei
 1 linguriță(e) patrunjel uscat
 4 parmezan
 sare si piper dupa gust

Direcții

1

Asezati cartofii intr-o oala mare cu apa cu sare. Aduceti la fierbere; gatiti timp de 30-35 de minute sau pana cand se introduce furculita usor in cartof. Se scurge bine.

2

Aranjati cartofii pe foaie si folositi un tocator de cartofi pentru a aplatiza usor cartofii intr-o singura bucata (nu prea tare sau vor ajunge la piure).

3

Pulverizam cartofii cu ulei de masline cu ajutorul unui spray.

4

Intr-o cratita punem untul si il lasam 5 minute, pana se rumeneste. Se amesteca impreuna cu untul, usturoiul si patrunjelul. Se toarna amestecul peste fiecare cartof. Presarati sare si piper si pulverizati usor cu ulei de masline spray.

5

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C si ii tinem pana cand devin aurii si crocanti (aproximativ 10-15 minute). Scoateti din cuptor, presarati parmezan si reveniti la cuptor pana cand branza este topita.

6

Pentru servire, condimentati cu putina sare si patrunjel in plus si serviti imediat.

Cartofi crocanti zdrobiti cu unt rumenit, usturoi si parmezan