fbpx

Cartofi Dulci Copti Cu Sos Tahini

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O reteta vegana si foarte rapida se potriveste perfect pentru o garnitura sau sa-i manânci ca atare, cum i-am mancat eu.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 2 cartofi dulci
 3 linguri(ă) ulei de masline
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 ½ linguriță(e) fulgi de chili
 1 linguriță(e) rozmarin macinat
 1 linguriță(e) usturoi macinat

Mod de preparare:

1

Cartofii dulci se taie feliute rotunde de grosime 0.5-1 cm si se mixeaza bine cu ulei de masline si condimente.

2

Se pun pe o tava de copt intr-un singur strat si se coc la 190 C pentru 15 minute pe fiecare parte. Ar trebui sa fie crocanti in exterior si moi in mijloc.

3

Se servesc cu un sos tahini realizat din 2 lingurite de tahini , 2 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, 1 lingurita patrunjel 1-2 lingurite zeama de lamaie si 2-4 lingurite apa. Se blenduiesc toate cu ajutorul unui blender, cele 2-4 lingurite de apa se adauga treptat pana aveti o consistenta mai lichida.

Ingrediente

 2 cartofi dulci
 3 linguri(ă) ulei de masline
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 ½ linguriță(e) fulgi de chili
 1 linguriță(e) rozmarin macinat
 1 linguriță(e) usturoi macinat

Direcții

1

Cartofii dulci se taie feliute rotunde de grosime 0.5-1 cm si se mixeaza bine cu ulei de masline si condimente.

2

Se pun pe o tava de copt intr-un singur strat si se coc la 190 C pentru 15 minute pe fiecare parte. Ar trebui sa fie crocanti in exterior si moi in mijloc.

3

Se servesc cu un sos tahini realizat din 2 lingurite de tahini , 2 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, 1 lingurita patrunjel 1-2 lingurite zeama de lamaie si 2-4 lingurite apa. Se blenduiesc toate cu ajutorul unui blender, cele 2-4 lingurite de apa se adauga treptat pana aveti o consistenta mai lichida.

Cartofi Dulci Copti Cu Sos Tahini