Cartofi dulci cu năut și dressing de iaurt

AutorNutriSquare
DificultateÎncepător

O idee bună de tot pentru un prânz lacto-vegetarian

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 Cartof dulce mic
 4 Năut din conservă
 1 Cățel usturoi
 125 gr Iaurt
 Sare, oregano, rozmarin, boia dulce/picantă
 1 tbsp Ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Se încinge cuptorul la 250 grade.

2

Se clătește năutul și se lasă la scurs.

3

Se curăță cartoful dulce și se taie cuburi.

4

Se amestecă năutul cu cartoful dulce tăiat cuburi și condimente (sare, oregano, rozmarin, boia dulce, opțional usturoi) și ulei de măsline. Se așează pe o tavă cu hartie de copt și se dă la cuptor.

5

Dacă ca năutul să rămână mai puțin crocant îl puteți adăuga cu 10-15 min mai târziu.

Dressing
6

Se pisează un cățel usturoi, se sărează și se amestecă împreună cu iaurt. Opțional se poate adăuga puțină mentă.

Ingrediente

 1 Cartof dulce mic
 4 Năut din conservă
 1 Cățel usturoi
 125 gr Iaurt
 Sare, oregano, rozmarin, boia dulce/picantă
 1 tbsp Ulei de măsline

Indicații

1

Se încinge cuptorul la 250 grade.

2

Se clătește năutul și se lasă la scurs.

3

Se curăță cartoful dulce și se taie cuburi.

4

Se amestecă năutul cu cartoful dulce tăiat cuburi și condimente (sare, oregano, rozmarin, boia dulce, opțional usturoi) și ulei de măsline. Se așează pe o tavă cu hartie de copt și se dă la cuptor.

5

Dacă ca năutul să rămână mai puțin crocant îl puteți adăuga cu 10-15 min mai târziu.

Dressing
6

Se pisează un cățel usturoi, se sărează și se amestecă împreună cu iaurt. Opțional se poate adăuga puțină mentă.

Cartofi dulci cu năut și dressing de iaurt