fbpx

Cartofi elvetieni Rosti

AutorDecebal
DificultateÎncepător

Originara din Elvetia, aceasta placinta rapida de cartofi la tigaie, rosti, era servita de catre fermierii elvetieni la micul dejun. Acum a devenit foarte raspandita in toata Elvetia si se serveste ca fel principal. Este o reteta absolut delicioasa si foarte simplu de facut. O puteti servi langa fripturi, salate, oua, branzeturi sau simpla.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 500 g cartofi
 50 g unt
 sare, piper, praf de usturoi si parmezan - dupa gust

Mod de preparare:

1

Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.

Ii fierbem pentru cca 20-25 minute, apoi ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca bine bine. E foarte important sa fie foarte reci pentru ca altfel nu se pot da prin razatoare cum trebuie. Ideal ar fi sa fierbem cartofii seara si a doua zi sa facem rosti.

II curatam, ii pudram cu sare, piper si praf de usturoi (optional) dupa gust și îi dam pe razatoarea cu gauri mari.

2

Incingem o tigaie de teflon ffff bine si adaugam untul, cand untul se topeste si incepe sa sfaraie adugam cartofii razuiti pe care initial ii intoarcem cu o lingura de lemn ca sa prinda putina culoare.

Cand s-au rumenit putin ii presam cu lingura astfel incat sa rezulte o masa compactă. Prajim tarta de cartofi cate 5 minute pe fiecare parte. Facem acest lucru cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii unse cu ulei. Asezam capacul sau farfuria direct pe suprafata tartei si intoarcem cu o miscare decisa tigaia cu fundul in sus. Apoi asezam, cu grija, tarta pe partea cealalta in tigaie si o prajim pentru inca 5 minute.

Dupa 5 minute asezam farfuria pe care o vom servi pe suprafata tartei si o rasturnam,
Servim rosti cu parmezan ras.
Este absolut delicios. Crocant la suprafata si moale inauntru iar usturoiul ii da un gust nemaipomenit.

Ingrediente

 500 g cartofi
 50 g unt
 sare, piper, praf de usturoi si parmezan - dupa gust

Direcții

1

Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.

Ii fierbem pentru cca 20-25 minute, apoi ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca bine bine. E foarte important sa fie foarte reci pentru ca altfel nu se pot da prin razatoare cum trebuie. Ideal ar fi sa fierbem cartofii seara si a doua zi sa facem rosti.

II curatam, ii pudram cu sare, piper si praf de usturoi (optional) dupa gust și îi dam pe razatoarea cu gauri mari.

2

Incingem o tigaie de teflon ffff bine si adaugam untul, cand untul se topeste si incepe sa sfaraie adugam cartofii razuiti pe care initial ii intoarcem cu o lingura de lemn ca sa prinda putina culoare.

Cand s-au rumenit putin ii presam cu lingura astfel incat sa rezulte o masa compactă. Prajim tarta de cartofi cate 5 minute pe fiecare parte. Facem acest lucru cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii unse cu ulei. Asezam capacul sau farfuria direct pe suprafata tartei si intoarcem cu o miscare decisa tigaia cu fundul in sus. Apoi asezam, cu grija, tarta pe partea cealalta in tigaie si o prajim pentru inca 5 minute.

Dupa 5 minute asezam farfuria pe care o vom servi pe suprafata tartei si o rasturnam,
Servim rosti cu parmezan ras.
Este absolut delicios. Crocant la suprafata si moale inauntru iar usturoiul ii da un gust nemaipomenit.

Cartofi elvetieni Rosti