Cartofi frantuzesti

Autorcucina.delanona
DificultateÎncepător

Ouale rosii de la Pasti si cartofii incoltiti din camara se transforma intr-o portie delicioasa de cartofi frantuzesti.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 4 cartofi
 3 oua
 100 gr smantana
 50 gr unt
 3 sare

Mod de preparare:

1

Se fierb cartofii 30 minute si ouale 10 minute , iar dupa ce s-au racit se curata de coaja.

2

Se feliaza atat cartofii cat si ouale si se aseaza intr-o cratita pe straturi, astfel : un strat de cartofi, unul de oua, o lingura de smantana, 20 grame unt (de la frigider) taiat cubulete, o lingurita de sare.
Procedura se repeta de 2-3 ori (in functie de diametrul cratitei), pana asezam toate ingredientele.

3

Cartofii astfel asezati se dau la cuptor, foc mediu (180˚C) pentru 30 minute.

4

La sfarsit am folosit cascaval ras si baby spanac pentru decor.

Ingrediente

 4 cartofi
 3 oua
 100 gr smantana
 50 gr unt
 3 sare

Indicații

1

Se fierb cartofii 30 minute si ouale 10 minute , iar dupa ce s-au racit se curata de coaja.

2

Se feliaza atat cartofii cat si ouale si se aseaza intr-o cratita pe straturi, astfel : un strat de cartofi, unul de oua, o lingura de smantana, 20 grame unt (de la frigider) taiat cubulete, o lingurita de sare.
Procedura se repeta de 2-3 ori (in functie de diametrul cratitei), pana asezam toate ingredientele.

3

Cartofii astfel asezati se dau la cuptor, foc mediu (180˚C) pentru 30 minute.

4

La sfarsit am folosit cascaval ras si baby spanac pentru decor.

Cartofi frantuzesti