Cartofi gratinați

AutorAndra
DificultateÎncepător

Cartofii gratinați sunt o masa ideala pentru marii iubitori de brânză. Nu trebuie sa fii un expert ca să îi gătești, iar combinația dintre cartofi și mozzarella este una absolut delicioasă

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 5 Cartofi medii
 300 gr Smântână
 300 gr Mozzarella
 Sare
 Piper
 4 Căței de usturoi pisați

Mod de preparare:

1

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert timp de 20-25 de minute.

2

După ce au fiert, se scurg de apa și se lasă să se răcească preț de câteva minute.

3

Între timp, se amesteca smântâna, sarea, piperul și usturoiul pisat și se adaugă peste cartofi. Se amesteca bine până când toți cartofii sunt încorporați in smantana.

4

Se așează în tava un strat de cartofi, un strat de mozzarella rasa, apoi un alt strat de cartofi și se acoperă cu mozzarella din abundență.

5

Se introduc in cuptor la 180° timp de 20-30 de minute sau până când mozzarella s-a rumenit un pic.

Ingrediente

 5 Cartofi medii
 300 gr Smântână
 300 gr Mozzarella
 Sare
 Piper
 4 Căței de usturoi pisați

Indicații

1

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert timp de 20-25 de minute.

2

După ce au fiert, se scurg de apa și se lasă să se răcească preț de câteva minute.

3

Între timp, se amesteca smântâna, sarea, piperul și usturoiul pisat și se adaugă peste cartofi. Se amesteca bine până când toți cartofii sunt încorporați in smantana.

4

Se așează în tava un strat de cartofi, un strat de mozzarella rasa, apoi un alt strat de cartofi și se acoperă cu mozzarella din abundență.

5

Se introduc in cuptor la 180° timp de 20-30 de minute sau până când mozzarella s-a rumenit un pic.

Note

Cartofi gratinați