Cartofi gratinati cu piept de pui

AutorGiorgiana
DificultateÎncepător

O rețetă rapidă și gustoasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 1 kg cartofi
 650 gr piept de pui
 200 gr cașcaval ras
 50 gr unt
 200 ml smântână de gătit
 2 ouă
 condimente : sare, piper , boia dulce

Mod de preparare:

1

Tăiem cartofii rondele și pieptul de pui cubulețe.

2

Într-o tavă tapetată cu unt punem un strat de cortofi rondele , apoi pieptul de pui cubelețe. Presărăm jumatate din cantitatea de cașcaval ras , punem jumătate din cantitatea de unt tăiată cubulețe și codimentăm cu sare, piper și boia.

Acoperim cu un strat de cartofi peste care punem cealaltă jumătate de unt cubulețe și condimentăm din nou. Deasupra punem smântâna de gătit împreună cu cele 2 ouă amestecate bine. Introducem la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade în tava acoperită cu folie de alumimiu.

După 40 de minute îndepărtăm folia , adăugăm cealalta jumătate de cașcaval ras și mai introducem la cuptor pentru înca 20 de minute, fără folie deasupra.

Ingrediente

 1 kg cartofi
 650 gr piept de pui
 200 gr cașcaval ras
 50 gr unt
 200 ml smântână de gătit
 2 ouă
 condimente : sare, piper , boia dulce

Indicații

1

Tăiem cartofii rondele și pieptul de pui cubulețe.

2

Într-o tavă tapetată cu unt punem un strat de cortofi rondele , apoi pieptul de pui cubelețe. Presărăm jumatate din cantitatea de cașcaval ras , punem jumătate din cantitatea de unt tăiată cubulețe și codimentăm cu sare, piper și boia.

Acoperim cu un strat de cartofi peste care punem cealaltă jumătate de unt cubulețe și condimentăm din nou. Deasupra punem smântâna de gătit împreună cu cele 2 ouă amestecate bine. Introducem la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade în tava acoperită cu folie de alumimiu.

După 40 de minute îndepărtăm folia , adăugăm cealalta jumătate de cașcaval ras și mai introducem la cuptor pentru înca 20 de minute, fără folie deasupra.

Note

Cartofi gratinati cu piept de pui