Pentru ca mi-a ramas sos Bechamel cand am facut lasagna, am vrut sa il folosesc (nu imi place sa arunc mancarea) asa ca am facut aceasta reteta de cartofi gratinati cu sos bechamel. Aceasta reteta este ideala pentru un pranz satios sau cina.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem untul la incins. Dupa ce se topeste adaugam faina si cu ajutorul unui tel amestecam bine.
Adaugam laptele treptat si amestecam continuu cu telul.
Adaugam si condimentele, dupa gust. In functie de cat de groasa vreti sa fie consistenta sosului adaugati mai mult sau mai putin lapte.
Curatam cartofii si ii taiem feli rotunde. Ii punem la fiert 5-10 minute ca sa nu ii tinem prea mult la cuptor.
Intr-un vas adaugam un strat de cartofi, apoi presam sare şi punem un strat de sos bechamel.
Continuam sa asezam cartofii straturi impreuna cu sosul bechamel. Peste ultimul strat presaram parmezanul ras.
Punem totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Ii incercati cu o furculita pentru a vedea daca s-au copt.
Puteti servii cartofii gratinati cu sos Bechamel alaturi de o salata si aveti astfel o masa usoara si gustoasa.
Ingrediente
Indicații
Punem untul la incins. Dupa ce se topeste adaugam faina si cu ajutorul unui tel amestecam bine.
Adaugam laptele treptat si amestecam continuu cu telul.
Adaugam si condimentele, dupa gust. In functie de cat de groasa vreti sa fie consistenta sosului adaugati mai mult sau mai putin lapte.
Curatam cartofii si ii taiem feli rotunde. Ii punem la fiert 5-10 minute ca sa nu ii tinem prea mult la cuptor.
Intr-un vas adaugam un strat de cartofi, apoi presam sare şi punem un strat de sos bechamel.
Continuam sa asezam cartofii straturi impreuna cu sosul bechamel. Peste ultimul strat presaram parmezanul ras.
Punem totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Ii incercati cu o furculita pentru a vedea daca s-au copt.
Puteti servii cartofii gratinati cu sos Bechamel alaturi de o salata si aveti astfel o masa usoara si gustoasa.