fbpx

Cartofi gratinați la cuptor cu pui

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateIntermediar

Cartofi gratinați la cuptor cu pui și brânză rasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 5 cartofi
 1 piept pui
 200 g brânză rasă
 3 ulei măsline
 3 căpățâni de usturoi
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 1 linguriță(e) cimbru

Mod de preparare:

1

Călim bucățelele de piept pe pui în ulei de măsline, cu usturoi, cimbru, sare și piper până acestea devin albe.

2

Curățăm și tăiem cartofii felii de jumătate de centimentru.

3

Tapetam cu felii de cartofi, fundul vasului.

4

Peste cartofi adăugăm puiul călit mai devreme.

5

Peste pui, punem al doilea strat de cartofi.

6

Acoperim vasul cu folie de aluminiu și băgăm vasul la cuptor pentru aproximativ 30 minute la foc mediu.

7

După 30 minute verificam dacă cartofii sunt pătrunși. Dacă cartofii sunt pătrunși, radem brânza peste și băgăm din nou vasul în cuptor pentru a gratina brânza, aproximativ 10 minute, dar fară să mai acoperim cu staniol.

Ingrediente

 5 cartofi
 1 piept pui
 200 g brânză rasă
 3 ulei măsline
 3 căpățâni de usturoi
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 1 linguriță(e) cimbru

Direcții

1

Călim bucățelele de piept pe pui în ulei de măsline, cu usturoi, cimbru, sare și piper până acestea devin albe.

2

Curățăm și tăiem cartofii felii de jumătate de centimentru.

3

Tapetam cu felii de cartofi, fundul vasului.

4

Peste cartofi adăugăm puiul călit mai devreme.

5

Peste pui, punem al doilea strat de cartofi.

6

Acoperim vasul cu folie de aluminiu și băgăm vasul la cuptor pentru aproximativ 30 minute la foc mediu.

7

După 30 minute verificam dacă cartofii sunt pătrunși. Dacă cartofii sunt pătrunși, radem brânza peste și băgăm din nou vasul în cuptor pentru a gratina brânza, aproximativ 10 minute, dar fară să mai acoperim cu staniol.

Cartofi gratinați la cuptor cu pui