O garnitură ideală pentru orice friptură sau o mâncare în sine, cartofii înăbușiți la cuptor sunt o alternativă gustoasă la clasicii cartofi prăjiți. Încercați-i alături de carnea de porc, pui sau miel. Dacă nu vă place carnea, puteți să serviți o porție de cartofi înăbușiți cu unt sau smântână, cu sosuri picante de roșii și cu tot ceea ce vă îndeamnă imaginația să alăturați unui cartof fierbinte.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius (foc mediu).
Spălaţi bine cartofii. Dacă nu sunt cartofi noi, curăţaţi-i de coajă.
Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul.
Tăiaţi cartofii în jumătăţi sau sferturi (în două sau patru), pe lungime.
Amestecaţi cartofii într-o tavă cu uleiul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, sare şi piper.
Turnaţi o cană de apă în tavă şi introduceţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute la temperatură medie.
Cartofii înăbuşiţi la cuptor se servesc fierbinţi, simpli sau ca garnitură la fripturi.
Ingrediente
Indicații
Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius (foc mediu).
Spălaţi bine cartofii. Dacă nu sunt cartofi noi, curăţaţi-i de coajă.
Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul.
Tăiaţi cartofii în jumătăţi sau sferturi (în două sau patru), pe lungime.
Amestecaţi cartofii într-o tavă cu uleiul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, sare şi piper.
Turnaţi o cană de apă în tavă şi introduceţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute la temperatură medie.
Cartofii înăbuşiţi la cuptor se servesc fierbinţi, simpli sau ca garnitură la fripturi.