Cartofi noi cu unt la cuptor

AutorAlexandra Ionita
DificultateÎncepător

O reteta de sezon rapida si gustoasa. Se poate servi cu o salata verde si cu carne la cuptor. Un deliciu!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 kg cartofi noi
 2 tsp sare
 100 gr unt
 1 crenguta de rozmarin sau o lingurita de rozmarin uscat
 2 crengute de cimbru
 5 catei de usturoi
 1 legatura mica de marar proaspat
 piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja intr-o oala cu apa si doua lingurite de sare.
De cand apa a inceput sa clocoteasca se lasa cartofii la fiert cca. 15 minute.
Se porneste cuptorul pentru a se incalzi la 200˚C.
In timp ce fierb cartofii, se pune intr-o tigaie untul la temperatura camerei cu cateii de usturoi usor zdrobiti, crenguta de rozmarin, crengutele de cimbru si piper dupa gust.
Se amesteca lent, la foc mic pana cand untul se topeste si se ia tigaia de pe foc.

2

Dupa ce cartofii s-au fiert se scurg bine de apa si se adauga intr-o tava de copt.
Se toarna compozitia cu untul topit peste cartofi, se scot crengutele de cimbru si rozmarin.
Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca astfel incat cartofii sa se acopere pe toata suprafata cu condimente si cu unt .
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200˚C cu ventilatorul pornit pentru cca. 20 de minute.

3

Se toaca mararul marunt, se scot cartofii din cuptor si se presara cu mararul tocat.
Se aseaza in farfurie si masa este gata!

Ingrediente

 1 kg cartofi noi
 2 tsp sare
 100 gr unt
 1 crenguta de rozmarin sau o lingurita de rozmarin uscat
 2 crengute de cimbru
 5 catei de usturoi
 1 legatura mica de marar proaspat
 piper dupa gust

Indicații

1

Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja intr-o oala cu apa si doua lingurite de sare.
De cand apa a inceput sa clocoteasca se lasa cartofii la fiert cca. 15 minute.
Se porneste cuptorul pentru a se incalzi la 200˚C.
In timp ce fierb cartofii, se pune intr-o tigaie untul la temperatura camerei cu cateii de usturoi usor zdrobiti, crenguta de rozmarin, crengutele de cimbru si piper dupa gust.
Se amesteca lent, la foc mic pana cand untul se topeste si se ia tigaia de pe foc.

2

Dupa ce cartofii s-au fiert se scurg bine de apa si se adauga intr-o tava de copt.
Se toarna compozitia cu untul topit peste cartofi, se scot crengutele de cimbru si rozmarin.
Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca astfel incat cartofii sa se acopere pe toata suprafata cu condimente si cu unt .
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200˚C cu ventilatorul pornit pentru cca. 20 de minute.

3

Se toaca mararul marunt, se scot cartofii din cuptor si se presara cu mararul tocat.
Se aseaza in farfurie si masa este gata!

Cartofi noi cu unt la cuptor