fbpx

Cartofi noi la cuptor

AvatarAutorMariana
DificultateÎncepător

Cartofi aurii si aromati, pot si serviti ca garnitura, langa o salata ori cu sos tzatziki. I-am pregatit de multe ori cu diverse ierburi aromatice, cu boia de ardei, cu usturoi etc.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 1 kg cartofi noi
 1 linguriță(e) sare
 2 linguri(ă) ulei de masline
 1 linguriță(e) rozmarin
 1 linguriță(e) cimbru
 optional, boia de ardei dulce

Mod de preparare:

1

Se lasa cartofii in apa rece pentru 10 minute, dupa care se spala bine cu un burete aspru sau se curata de coaja, dupa preferinta.

2

Se taie cartofii in jumatati sau in sferturi daca sunt mai mari si se zvanta bine pe un prosop de bucatarie.

3

Se pun cartofii intr-o tava si se asezoneaza cu sare. Adaugam uleiul si ii amestecam bine cu mana. Daca alegeti sa puneti boia, presarati peste cartofi impreuna cu cimbrul si rozmarinul.

4

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 220°C pentru 25-30 de minute. Ii intoarcem o data la jumatatea timpului.

Ingrediente

 1 kg cartofi noi
 1 linguriță(e) sare
 2 linguri(ă) ulei de masline
 1 linguriță(e) rozmarin
 1 linguriță(e) cimbru
 optional, boia de ardei dulce

Direcții

1

Se lasa cartofii in apa rece pentru 10 minute, dupa care se spala bine cu un burete aspru sau se curata de coaja, dupa preferinta.

2

Se taie cartofii in jumatati sau in sferturi daca sunt mai mari si se zvanta bine pe un prosop de bucatarie.

3

Se pun cartofii intr-o tava si se asezoneaza cu sare. Adaugam uleiul si ii amestecam bine cu mana. Daca alegeti sa puneti boia, presarati peste cartofi impreuna cu cimbrul si rozmarinul.

4

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 220°C pentru 25-30 de minute. Ii intoarcem o data la jumatatea timpului.

Cartofi noi la cuptor