Cartofi noi pané, cu rozmarin și iaurt grecesc

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Am pregătit această garnitură pentru o friptură, din cartofi fierți, pe care i-am dat prin ou, făină, pesmet, am condimentat cu sare și rozmarin și i-am servit cu iaurt grecesc.
Eu am folosit pesmet făcut în casă, este râșnit mai mare, e ușor crocant.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 500 gr cartofi noi fierți
 1 tsp sare
 Un vârf de cuțit rozmarin pudră
 1 ou
 90 gr făină
 130 gr pesmet de casă
 Iaurt grecesc 10% grăsime, după gust
 Rozmarin proaspăt pentru decor
 250 ml ulei

Mod de preparare:

1

Feliezii cartofii noi, fierți și răciți. Bați oul cu sarea într-o tavă mai adâncă, adaugi cartofii peste ou și amesteci bine. Adaugi și rozmarin pudră și amesteci.

2

Transferi cartofii într-o altă tavă în care ai amestecat pesmetul și făina. Le amesteci bine.

3

Îi prăjești într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.
Servești cu iaurt grecesc.
Poftă Bună!

Ingrediente

 500 gr cartofi noi fierți
 1 tsp sare
 Un vârf de cuțit rozmarin pudră
 1 ou
 90 gr făină
 130 gr pesmet de casă
 Iaurt grecesc 10% grăsime, după gust
 Rozmarin proaspăt pentru decor
 250 ml ulei

Indicații

1

Feliezii cartofii noi, fierți și răciți. Bați oul cu sarea într-o tavă mai adâncă, adaugi cartofii peste ou și amesteci bine. Adaugi și rozmarin pudră și amesteci.

2

Transferi cartofii într-o altă tavă în care ai amestecat pesmetul și făina. Le amesteci bine.

3

Îi prăjești într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.
Servești cu iaurt grecesc.
Poftă Bună!

Cartofi noi pané, cu rozmarin și iaurt grecesc