fbpx

Cartofi umpluți

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateÎncepător

Cartofi umpluți cu brânză, bakon și ceapă verde.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 5 cartofi
 200 g telemea
 2 cepe verzi
 100 g bacon
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper

Mod de preparare:

1

Spălăm bine cartofii în coajă.

2

Punem cartofii în coajă, pe tava de copt acoperita cu hârtie pergament.

3

Coacem cartofii pentru aproximativ 30 de minute, încercăm cu o furculiță și vedem dacă aceștie sunt pătrunși.

4

Dacă sunt pătrunși, scoatem tava din cuptor si pe rând, decupăm câte un cartof ca să putem scoate cu o lingură, miezul cartofului.

5

Scoatem miezul cartofilor fără să atinem coaja și îl punem într-un bol.

6

Peste adăugăm brânza, baconul, ceapa verde mărunțită, sarea și piperul.

7

Amestecăm până obținem un conținut omogen.

8

Umplem cartofii și îi băgăm din nou în cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc mediu.

Ingrediente

 5 cartofi
 200 g telemea
 2 cepe verzi
 100 g bacon
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper

Direcții

1

Spălăm bine cartofii în coajă.

2

Punem cartofii în coajă, pe tava de copt acoperita cu hârtie pergament.

3

Coacem cartofii pentru aproximativ 30 de minute, încercăm cu o furculiță și vedem dacă aceștie sunt pătrunși.

4

Dacă sunt pătrunși, scoatem tava din cuptor si pe rând, decupăm câte un cartof ca să putem scoate cu o lingură, miezul cartofului.

5

Scoatem miezul cartofilor fără să atinem coaja și îl punem într-un bol.

6

Peste adăugăm brânza, baconul, ceapa verde mărunțită, sarea și piperul.

7

Amestecăm până obținem un conținut omogen.

8

Umplem cartofii și îi băgăm din nou în cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc mediu.

Cartofi umpluți